Elfoglaltak egy óvodát, majd beköltöztettek több száz migránst

Egy migránsokat segítő civil szervezet több száz menekült számára önkényesen elfoglalt egy üresen álló épületet, amely egy óvodához tartozik, és belülről eltorlaszolták a bejáratot, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni. Az akciót, melynek célja a szervezők elmondása alapján a migránsok lakhatásának megoldása volt, több baloldali politikus is támogatta – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 25. 18:15
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra hallatott magáról az Utopia 56 nevű migránsmentő civil szervezet, akik legutóbb november 23-án egy nagyszabású akció keretében próbálták meg a francia kormányt zsarolni oly módon, hogy több száz migránst telepítettek sátrakkal Párizs belvárosába a Place de la République térre. Akkor arról is gondoskodtak, hogy

bőven legyen jelen ügyvéd, újságíró és önkéntes civil is, akik provokálták a rendőröket, majd az intézkedésről készült felvételeket feltették az internetre és rendőri erőszakra panaszkodtak.

Az Utopia 56 nyíltan megzsarolta a hatóságokat is, mondván, ha nem létesítenek ezer szálláshelyet a migránsoknak, akkor nem hagyják el a teret.

A rendőrség végül felszámolta a rögtönzött sátortábort, de a szervezet hajthatatlan, még egy közleményt is kiadtak, melyben újabb akciókat helyeztek kilátásba, ha nem teljesítenék a követeléseiket.

Nos, a szervezet most újra akcióba lendült, mégpedig ismét igen látványos módon, Párizsban több mint kétszáz menekültet helyeztek el önkényesen egy óvodai épületben, amely a Le Figaro információi alapján két éve üresen áll.

Yann Manzi, az Utopia 56 alapítója kihangsúlyozta, hogy az akció célja nem az, hogy az óvoda épületében telepedjenek le a migránsok, hanem az, hogy felhívják a hatóságok figyelmét a problémára és sikerüljön megoldani a menekültek elhelyezését.

A rendőrség a helyszínre ment, amint tudomást szereztek a történtekről, de az épület bejáratát belülről elbarikádozták, így a rendőrök nem tudtak bejutni.

Az akciót több baloldali politikus is támogatta, olyannyira, hogy néhányan még a helyszínre is elmentek és képeket tettek közzé a Twitteren. Az Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) párt politikusa, Éric Coquerel szerint az Utopia 56 szervezet azt teszi, amit az államnak kellene tennie.

 

Ian Brossat alpolgármester is a helyszínre ment és ígéretet tett rá, hogy minden menekültet elszállásolnak, e célból a párizsi városvezetés megnyitott két tornatermet, írja a történtekről beszámoló Valeurs actuelles hetilap.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.