A lengyel kormány ellen hergel az Amnesty International

A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető Amnesty International nevű jogvédő szervezet egy olyan ügy miatt kéri az Európai Bizottság elnökének a fellépését, amelyet több fórumon is cáfoltak már az illetékesek.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 12. 16:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába cáfolta már mindenki, hogy Lengyelországban LMBT-mentes övezetek lennének, úgy tűnik a Soros-hálózat zászlóshajója nem tudja elengedni a témát. Mi több, az Amnesty International Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét még fel is szólította.

Az Amnesty szerint az úgynevezett LMBT-mentes övezetek megsértik az emberek alapvető jogait és semmibe veszi az EU-s szerződéseket.

„Von der Leyen elnök, ideje cselekedni”, írta a szervezet Twitteren.

A Soros-szervezet azonban egy többször cáfolt fake news alapján hergel Lengyelország ellen.

Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök még tavaly októberben egy lapinterjúban jelentette ki, hogy nem léteznek a zónák és lengyel újságírók ezt a hamis információt külföldön terjesztik.

A teljes baloldali világsajtó foglalkozott az elmúlt hónapokban a az LMBT-mentes övezetekkel. Az amerikai lengyel nagykövetség közleményben tette helyre a CNN-t. A dokumentumban közölték, hogy egy LMBT-aktivista helyezte el a jelzéseket és nem a helyi önkormányzatok.

Az LMBT-mentes övezetekről szóló híreket Bart Staszewski aktivista kezdte el kampányszerűen terjeszteni. Staszewski több települést is felkeresett, amelyek határába kifüggesztett egy „LMBT-mentes övezet” feliratot. Maciej Swirkski, a Lengyel Rágalmazás-ellenes Liga vezetője el is mentette a képet és a bejegyzést archiválták bizonyítékként az ellene folyó perekhez. Hozzátette, hogy már két per is folyik az aktivista ellen, de mégis kitartóan rágalmazza a lengyel önkormányzatokat.

Staszewski egyébként az Obama Foundation lengyelországi vezetője. Akárcsak Zuzanna Rudzinska-Bluszcz, aki lengyel ombudsman lenne és Soros-szervezetek segítették az aláírásgyűjtését.

Az Amnesty International egyébként folyamatosan a lengyel kormány ellen hergel, részt vett a Lengyelországról készült LIBE-jelentés előkészítésében is. A szervezet lengyelországi irodája az abortusztörvényt is napirenden tartja. Facebook-oldalukon azt írják, hogy „az abortusz emberi jog” és arra biztatnak mindenkit, hogy írja alá az általuk indított petíciót.

Láthatóan a tüntetőket is hergelik, az egyik bejegyzésükben leírják, hogy Argentínában, Észak-Írországban és Dél-Koreában is sikeresen harcoltak a nők a jogaikért.

Kitiltják az egyik Soros-szervezet vezetőjét Oroszországból

Oroszország kész kitiltani az egyik jogvédő civil szervezet vezetőjét. A Stichting Justice Initiative több szálon is köthető Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz, annak ellenére, hogy alapítványát már évekkel ezelőtt betiltották Oroszországban.

Oroszország kitiltja területéről a Stichting Justice Initiative (SJI) nevű civil szervezet igazgatóját, Vanessa Kogant. December elején az orosz hatóságok Kogant arról értesítették, hogy megvonták tőle a letelepedési engedélyét, és két hete van elhagyni az országot. Az amerikai nő több mint tíz éve élt Oroszországban, férje és gyerekei is orosz állampolgárok.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.