időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

A lengyel kormány ellen hergel az Amnesty International

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.02.12. 16:35
A lengyel kormány ellen hergel az Amnesty International

A Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető Amnesty International nevű jogvédő szervezet egy olyan ügy miatt kéri az Európai Bizottság elnökének a fellépését, amelyet több fórumon is cáfoltak már az illetékesek.

Hiába cáfolta már mindenki, hogy Lengyelországban LMBT-mentes övezetek lennének, úgy tűnik a Soros-hálózat zászlóshajója nem tudja elengedni a témát. Mi több, az Amnesty International Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét még fel is szólította.

Az Amnesty szerint az úgynevezett LMBT-mentes övezetek megsértik az emberek alapvető jogait és semmibe veszi az EU-s szerződéseket.

„Von der Leyen elnök, ideje cselekedni”, írta a szervezet Twitteren.

A Soros-szervezet azonban egy többször cáfolt fake news alapján hergel Lengyelország ellen.

Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök még tavaly októberben egy lapinterjúban jelentette ki, hogy nem léteznek a zónák és lengyel újságírók ezt a hamis információt külföldön terjesztik.

A teljes baloldali világsajtó foglalkozott az elmúlt hónapokban a az LMBT-mentes övezetekkel. Az amerikai lengyel nagykövetség közleményben tette helyre a CNN-t. A dokumentumban közölték, hogy egy LMBT-aktivista helyezte el a jelzéseket és nem a helyi önkormányzatok.

Az LMBT-mentes övezetekről szóló híreket Bart Staszewski aktivista kezdte el kampányszerűen terjeszteni. Staszewski több települést is felkeresett, amelyek határába kifüggesztett egy „LMBT-mentes övezet” feliratot. Maciej Swirkski, a Lengyel Rágalmazás-ellenes Liga vezetője el is mentette a képet és a bejegyzést archiválták bizonyítékként az ellene folyó perekhez. Hozzátette, hogy már két per is folyik az aktivista ellen, de mégis kitartóan rágalmazza a lengyel önkormányzatokat.

Staszewski egyébként az Obama Foundation lengyelországi vezetője. Akárcsak Zuzanna Rudzinska-Bluszcz, aki lengyel ombudsman lenne és Soros-szervezetek segítették az aláírásgyűjtését.

Az Amnesty International egyébként folyamatosan a lengyel kormány ellen hergel, részt vett a Lengyelországról készült LIBE-jelentés előkészítésében is. A szervezet lengyelországi irodája az abortusztörvényt is napirenden tartja. Facebook-oldalukon azt írják, hogy „az abortusz emberi jog” és arra biztatnak mindenkit, hogy írja alá az általuk indított petíciót.

Láthatóan a tüntetőket is hergelik, az egyik bejegyzésükben leírják, hogy Argentínában, Észak-Írországban és Dél-Koreában is sikeresen harcoltak a nők a jogaikért.

Kitiltják az egyik Soros-szervezet vezetőjét Oroszországból

Oroszország kész kitiltani az egyik jogvédő civil szervezet vezetőjét. A Stichting Justice Initiative több szálon is köthető Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz, annak ellenére, hogy alapítványát már évekkel ezelőtt betiltották Oroszországban.

Oroszország kitiltja területéről a Stichting Justice Initiative (SJI) nevű civil szervezet igazgatóját, Vanessa Kogant. December elején az orosz hatóságok Kogant arról értesítették, hogy megvonták tőle a letelepedési engedélyét, és két hete van elhagyni az országot. Az amerikai nő több mint tíz éve élt Oroszországban, férje és gyerekei is orosz állampolgárok.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.