Meg sem állnának a vonatok a no-go zónában az atrocitások miatt

Zaklatások, arcon köpött jegyszedők és megfélemlített utasok. A sorozatos atrocitások miatt a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy bizonyos állomásokon járatai nem állnak majd meg.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 02. 09. 14:13
null
Rendszeres az erőszak Forrás: Google Maps
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly közrendi problémák miatt felfüggesztené a vonatforgalmat két megállóban is a svéd állami vasúttársaság.

A társaság üzleti managere, Jan Kyrk úgy fogalmazott, hogy a Kumla és Hallsberg megállókban tapasztalt közrendi problémák már a vonatokra is átterjedtek, ezért a vállalat végső soron dönthet úgy, hogy ezekben a megállókban nem engedi megállni a járatokat. Hozzátette, ezt a döntést gyorsan és azonnali hatállyal bármikor meghozhatják.

A közbiztonsági kihívások miatt a társaság továbbá javasolta is ellenőreinek, hogy saját maguk és az utasaik biztonsága érdekében minden lehetséges atrocitás vagy fenyegető magatartás esetén azonnal hívják a rendőrséget és ne próbáljanak meg vitába szállni az agresszív utasokkal.

Karin Eldblom a hallsbergi rendőrségtől a SamhallsNytt-nek elmondta, hogy rendszeresen kapnak bejelentéseket, hogy az utasokat fenyegetik vagy meg is támadják, illetve tavaly novemberben olyan esetekről is érkeztek jelentések, hogy az elkövetők arcon köpték a jegyszedőket. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a zaklatók pontosan tudják, hogyan működik a rendőrség. Sőt, ha van rendőr a vonaton, gyakran leugrálnak a kocsikról, mielőtt elkaphatnák őket.

Rendszeres az erőszak az agresszív utasok miatt
Fotó: Google Maps / V4NA.com

Egy szemtanú arról is beszámolt, hogy amikor a jegy nélkül utazó személyeket a jegyszedő le akarta szállítani, azok üvöltözésbe kezdtek, azt állították, hogy a nő rasszista, majd elkezdték rugdosni, amíg egy másik ellenőr segítségére nem sietett.

A Kumlában élő helyiek azt is elmondták a híroldal megkeresésére, hogy a svédek már nem nagyon mennek az állomásra vagy a váróterem közelébe sem, mert nem biztonságos, ugyanis 25-30 éves korú fiatalok, bandákba verődve foglalják el ezeket a helyszíneket. A bírósági ítéletek azt is megmutatják, hogy a problémát okozó csoportok többsége afgán, eritreai és szomáliai migránsokból áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.