Halálosan megfenyegették az olasz miniszterelnököt

Madridban a Legfelsőbb Bíróság sem engedi a nőnapi tüntetéseket, egyszerre három svéd városban is gyújtogattak a hétvégén. A rendőrség kénytelen volt törölni a bosszúpornó-jelenség elleni bejegyzését, az olasz kormányfőt halálosan megfenyegették.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 08. 19:00
null
Göteborg, 2018. augusztus 14. Kiégett autók a göteborgi Frolunda téren 2018. augusztus 14-én. Randalírozó fiatalok Göteborgban legkevesebb 88 gépkocsit gyújtottak fel, vagy rongáltak meg. (MTI/EPA/Adam Ihse) Fotó: ADAM IHSE Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Legfelsőbb Bíróság is megtiltotta a nőnapi felvonulásokat Madridban

A fővárosi kormánydelegáció a hét közepén jelentette be, hogy nem engedélyeznek felvonulást Madridban, mert veszélybe sodorhatják vele a közegészséget. A benyújtott petíciók alapján ugyanis körülbelül 60-70 ezer ember vonulna fel a város különböző pontjain. Ezt a jelenlegi járványügyi helyzetben nem engedheti meg a kormány. A demonstrációkat szervező egyesületek fellebbeztek a döntés ellen, azonban az ügyészség után a Legfelsőbb Bíróság is elutasította a nőszervezetek felülvizsgálati kérelmét. A spanyol nők szerint a tilalom sérti a gyülekezéshez való jogot, a bíróság azonban közölte, hogy ebben az esetben az emberek egészséghez, testi épséghez és élethez való joga érvényesül. Több nő transzparensekkel vonult a Legfelsőbb Bíróság épülete elé, hogy így követelje a felvonulási tilalom eltörlését.

Forrás: rtve.es

Három svéd városban is gyújtogattak a hétvégén

Svédország három városában gyújtogattak szombatról vasárnapra virradóra. Mindhárom esetben éjjel egy és két óra között kaptak lángra a járművek. Linköpingben egy ipari negyedben égett öt kisteherautó, Borlängében egy garázssor kezdett lángolni, amelyben mintegy 15 autó lehetett, így a közeli lakóházat is evakuálni kellett. Mullsjőben egy garázsépületben égett öt-hat autó, ahol a tűz következtében beomlott a tetőszerkezet is.

Forrás: Nyheter Idag

Bosszúpornó ellen indított kampányt a francia rendőrség, törölni kellett a bejegyzést

A rendőrség online kampányában szerette volna meggyőzni a fiatalokat a magukról küldött meztelen fotók veszélyéről, azonban a Twitter-oldalakon annyian bírálták a rendőrség bejegyzését, hogy kénytelen volt törölni a posztot. A sokak által kifogásolt üzenetben a rendőrség azt írta, hogy „egy meztelen fotó elküldésével magad vállalod a veszélyt, hogy a képeidet valaki majd megosztja”.

A tweetre hevesen reagálók azzal vádolták a rendőrséget, hogy a bűnüldözők a bosszúpornó áldozatait hibáztatják. A közismert feminista, Caroline de Haas felszólította rendőrséget, hogy távolítsa el a posztot. A lány sikerrel járt, a rendőrség hivatalos közleményt adott ki, amely szerint „a rendőrségnek nem állt szándékában az áldozatok hibáztatása”, és hozzátették, hogy „hibát követtek el az üzenet kiposztolásával.” A törölt Twitter-poszt által azonban a felhívás is eltűnt.

Forrás: parismatch.com

Halálos fenyegetést kapott Mario Draghi olasz kormányfő

Hétfőn délelőtt telefonhívásban kereste fel egy ismeretlen személy az olasz miniszterelnököt, és figyelmeztette, amennyiben az alapjövedelem-juttatáson módosítást hajt végre, akkor úgy végzi, mint Falcone, akit a maffia az autójával együtt robbantott fel az autópályán. A telefonáló azt is hozzátette, több ezren sietnek Rómába, ha a juttatás megszűnik. Az 2019-ben az Öt Csillag Mozgalom által kezdeményezett és jóváhagyott állampolgári alapjövedelem óriási kiadást jelentett az elmúlt években az államkasszának, a munkanélküliség felszámolásához azonban nem jelentett valódi segítséget. A jobbközép erők az elmúlt években többször követelték az ingyenes juttatás megszüntetését.

Forrás: ilgi/ornale.it

(Borítókép: Kiégett autók a göteborgi Frolunda téren 2018. augusztus 14-én. Randalírozó fiatalok Göteborgban akkor legkevesebb 88 gépkocsit gyújtottak fel, vagy rongáltak meg. Forrás: MTI/EPA/Adam Ihse)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.