Olaszország nem hagyja az egyes és kettes szülők szóhasználatát

A Johnson & Johnsont már Olaszországba is szállítják; szabad az út újabb hat spanyol régió és Németország között. Madrid bíróságra viszi húsvéti határlezárásának az ügyét; az olaszok nem engednek a brüsszeli nyelvújításnak.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 15. 19:34
null
SIMONA BALDASSARRE Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érkezik a Johnson & Johnson-vakcina Olaszországba

Az olasz oltási kampányt jelentősen felgyorsítaná az az ötvenmillió Johnson and Johnson-vakcina, amelynek első szállítmánya áprilisban érkezik Olaszországba. Az országos terv szerint összesen 84 millió oltóanyag érkezik év végéig az országba. Az olaszok nyolcvan százalékának beoltását szeptemberig szeretnék megvalósítani. Naponta ötszázezer embert oltanának be a plébániákon, a sportcsarnokokban és a laktanyákban.

Forrás: Corriere.it; Avvenire.it

Szabad az út hat spanyol régió és Németország között

Németország levett hat spanyol régiót a kockázatosnak minősített területek listájáról. Azoknak, akik vasárnaptól a Baleár-szigetekről, Valenciából, Extremadurából, La Riojából, Castilla-La Manchából és Murciából érkeznek Németországba, érkezéskor nem kell tesztet csináltatniuk, és a tíznapos karantén alól is mentesülnek. A döntés ellenére Wolfgang Dold spanyolországi német nagykövet a Twitter-oldalán arra kérte a német állampolgárokat, hogy húsvét idején mellőzzék a nem alapvető fontosságú utazásokat még azokra a területekre is, amelyek már nem minősülnek kockázatosnak.

Forrás: Diariodesevilla.es

Madrid mégis lezárja a határait, de bírósághoz fordul

A spanyol főváros korábbi ígéretének ellenére mégis hajlandó lezárni a határait húsvétkor, de Madrid elnöke, Isabel Díaz Ayuso jelezte, hogy bíróságra viszi az erről szóló régióközi megállapodást. Múlt héten ugyanis Madrid kivételével az összes spanyol autonóm közösség megszavazta az emberek szabad mozgásának korlátozását az ünnepi időszakban, hogy elkerülje a negyedik hullámot és ezzel együtt megmentse a nyári turisztikai szezont.

A szombati madridi közlönybe bekerült az éjszakai kijárási tilalom meghosszabbításáról szóló rendelet, amelyet április 12-ig fenntartanak, valamint továbbra is tiltják a nem egy fedél alatt élők találkozóit.

Forrás: Efe.com

Olaszország nem enged Brüsszelnek

Simona Baldassarre, az olasz Liga párt európai parlamenti képviselője nem enged Brüsszel politikailag korrekt nyelvújítóinak.

„Nem engedjük, hogy a nyelv megreformálásával a gondolkodásmód is átalakulhasson” – nyilatkozta a képviselő az Európai Parlament belső és külső használatára megjelölt kifejezések listájára reagálva.

A listán egyes és kettes szülők szerepelnek anya és apa helyett, valamint a béranyaság szó helyett másnak szánt magzat kihordását írják. A születendő gyermek neme helyett a születéskor kijelölt állapot kifejezését jelölte meg az Európai Parlament listája.

„Harcolni fogunk, hogy megőrizzük hagyományainkat és értékeinket” – reagált Baldassarre.

Forrás: Iltempo.it

(Borítókép: Simona Baldassarre; Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.