időjárás -6°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

A külügyi tárca bekérette a német ügyvivőt a Petry-ügyben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.04.08. 13:52
A külügyi tárca bekérette a német ügyvivőt a Petry-ügyben

„Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára”

– közölte a tárca az MTI-vel.

A megbeszélés témája Petry Zsolt elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt. A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket”

– áll a közleményben, melyben hangsúlyozták továbbá, hogy Magyarországnak Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az „őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”.

Petry Zsolt 2015-ben került a német Hertha BSC labdarúgócsapathoz Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Petry Zsolt kapusedzőt a Magyar Nemzetnek adott interjúban tett kijelentései miatt menesztette a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata. Carsten Schmidt, a Hertha vezérigazgatója elmondta, hogy Petry nyilatkozata nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

Véleményterror a németeknél

Kocsis Máté: Ki kell állni Petry Zsolt mellett!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.