időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Magyar Nemzet: Hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában

Magyar Nemzet
2021.04.06. 19:33

A Magyar Nemzet szándékosan csőbe húzta Petry Zsoltot, sőt kiforgatta a kapus véleményét. Ehhez hasonló kommentárokkal is találkozhatunk a magyar sajtóban. Teljes mértékben alaptalanul és igazságtalanul.

A megjelent interjú szövegét egyeztettük. Ahogy a labdarúgásban van kapusedző, vezetőedző és sportigazgató, ehhez hasonlóan az újságírásban van újságíró, rovatvezető és szerkesztő. Vannak szerkesztési szempontok, amelyek olykor elhanyagolható változtatásokat követelnek meg egy-egy íráson. Petry Zsolt kérésének eleget téve utólag rövid pontosítást fűztünk az íráshoz. A mondandó ettől nem változott. Talán éppen Petry Zsolt érdekében szerkeszthettünk volna szigorúbban, de mi tényleg hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában.

S ha nem most és nem Petry Zsolt, akkor más alkalommal egy másik sportoló, művész, köztiszteletben álló személyiség került volna sorra. Hamis látványt nyújt a liberális szivárvány, hiányoznak belőle a mély, tónusos színek.

Sajnáljuk, ami történt. De csakis Petry Zsolt miatt.

Véleményterror a németeknél

A külügyi tárca bekérette a német ügyvivőt a Petry-ügyben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.