Migránscsempésző hálózatokat számoltak fel Franciaországban

Észak–Írország betiltaná a homoszexuálisok reparatív terápiáját; Hamarosan Covid-mentes állam lesz San Marino. Az olasz baloldal törvénybe iktatná az eutanáziát; az embercsempészek a migránsoktól ellopott bankkártyákról levett pénzből éltek.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 20. 19:30
null
Illegális bevándorlók sátortábora a párizsi Köztársaság téren 2021. március 25-én, a Szolidaritás éjszakája nevû rendezvényen Fotó: Christophe Petit Tesson Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Írország parlamentje betiltaná a homoszexuálisok reparatív terápiáját

Észak-Írország parlamentjében most került napirendre az az indítvány, amely betiltaná a homoszexuálisok számára előírható reparatív vagy más néven konverziós terápiát, amelynek célja a homoszexuális orientáció megszüntetése.

A törvényjavaslat benyújtói, Doug Beattie és John Stewart, az Ulsteri Unionista Párt (UUP) tagjai szerint alapvetően téves hozzáállás azt feltételezni, hogy az LMBTQ-közösség tagjaival „valami olyan gond lenne, amelyet meg kell gyógyítani”. A Demokratikus Unionista Párt (DUP) azt kérte, a vallási alapon folytatott beszélgetések és egyéb tevékenységek ne számítsanak konverziós terápiának a törvényjavaslat elfogadása esetén. Tavaly júliusban Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette, hogy a reparatív terápia eltörlését fogja kezdeményezni egész Nagy-Britannia területén.

Forrás: BBC

Hamarosan Covid-mentes lesz a San Marinó-i Köztársaság

Az ország sikeres stratégiát alkalmazott a koronavírus elleni harcban, máris érzékelhetők az oltás eredményei. Az elmúlt 24 órában egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak a miniállamban, valamint csupán egyetlen ember vesztette életét, egy 92 éves hölgy. Közel 22 ezer személy beoltását sikerült megvalósítaniuk a Szputnyik orosz vakcinának köszönhetően a 35 ezres lélekszámú államban. Miközben Európa hátráltatja a Szputnyik alkalmazását, addig a kontinens harmadik legkisebb állama a keleti oltóanyaggal győzi le a vírust.

Forrás: agi.it

Népszavazásra bocsátanák az eutanázia törvénybe iktatását Olaszországban

Olaszország radikális baloldali pártja szerint 15 év hallgatás után elérkezett annak az ideje, hogy az állampolgárok döntsenek az eutanázia kérdéséről, amely legalizálásáról szóló referendum kiírásához júliusban kezdődik az aláírásgyűjtés.

„Az olasz parlament az elmúlt években nem hozott felelősségteljes döntést a kérdésben” – nehezményezi Marco Cappato, a radikálisok képviselője, aki évek óta azért küzd, hogy „mindhalálig szabadok maradjunk”.

Forrás: Affaritaliani.it

Illegális bevándorlók sátortábora a párizsi Köztársaság téren 2021. március 25-én, a Szolidaritás éjszakája nevű rendezvényen
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Migránsokat kifosztó hálózatokat számoltak fel Franciaországban

Két illegális bevándorlókat csempésző hálózatot számoltak fel Párizs közelében, a két hálózatot ukrán és moldáv bűnözők működtették. A bűnbanda kilenc tagját letartóztatták.

Az embercsempészek ukrán és moldáv embereket szállítottak, akik a jobb megélhetés reményében érkeztek Franciaországba. A bűnözők segítettek a migránsoknak a menekültkérelmeket benyújtani, akik a kérelmük elbírálása alatt havi 420 eurónyi készpénzt biztosító bankkártyát kaptak a bevándorlási hivataltól. Amint a bankkártya a migránsokhoz került, a bűnbanda tagjai a kártyákat elvették, a az illegális bevándorlókat pedig erőszakkal visszaszállították hazájukba. Az embercsempészek a pórul járt migránsoktól ellopott bankkártyákról levett pénzből éltek. Összesen 500 bankkártyához és körülbelül egymillió euróhoz fértek hozzá jogosulatlanul.

Forrás: Francetvinfo.fr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.