Elemér 2024. február 28.
logo

Gál Kinga: Izraelnek joga van az önvédelemhez

Magyar Nemzet
2021.05.18. 20:04
Gál Kinga: Izraelnek joga van az önvédelemhez

„Teljes szolidaritásomat szeretném kifejezni Izraellel, amely önvédelemhez való törvényes jogához nem férhet kétség”

– hangsúlyozta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának az elnöke sajtóközleményében azután, hogy kedden az Európai Parlament vitát folytatott az izraeli eseményekről és az EU Izraellel és Palesztinával kapcsolatos stratégiájáról. Mint azt a Fidesz európai parlamenti képviselője írta,

az izraeli városok és bármely civil lakosság ellen elkövetett rakétatámadások határozottan elítélendők.

„A Közel-Kelet minden lakosának joga van a biztonsághoz és a békéhez! Ennek a célnak a megvalósítása kell, hogy az EU egyik fő prioritása legyen!” húzta alá Gál Kinga.

„A legfontosabb feladat most a civil lakosság elleni, ártatlan áldozattokkal járó támadások megállítása. Bízom benne, hogy minél előbb megszületnek a megfelelő diplomáciai és politikai lépések az erőszak megfékezése érdekében. Minden további rakétatámadás csak növeli a felek közötti bizalmatlanságot, teljesen ellehetetleníti a konfliktus megoldását, nem segít a palesztin lakosság helyzetén, továbbá a regionális biztonságot és stabilitást is súlyosan veszélyezteti. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak, hiszen csakis a Közel-Kelet békéje és stabilitása akadályozhatja meg újabb migrációs hullámok elindulását Európa irányába” – fogalmazott a képviselő.

Gál Kinga szolidaritását fejezte ki Izraellel szemben Fotó: Európai Parlament
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.