A brüsszeli bürokratákat nem érdeklik az uniós őshonos nemzeti kisebbségek

A kisebbségek védelmére oly kényes brüsszeli bürokratáknak egy szavuk sincs az uniós őshonos nemzeti kisebbségeket érő negatív megkülönböztetés kapcsán – írta Varga Judit.

Forrás: FACEBOOK.COM/VARGAJUDITMINISTEROFJUSTICE2021. 06. 30. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem furcsa, hogy a demokráciára, jogállamiságra és a kisebbségek védelmére most oly kényes brüsszeli bürokratáknak egy szavuk sem volt soha az uniós őshonos nemzeti kisebbségeket (így a külhoni magyarokat) rendszeresen érő negatív megkülönböztetés kapcsán? – tette fel a kérdést a Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Nem furcsa, hogy amikor külhoni magyarság anyanyelvű oktatása került veszélybe vagy épp a kettős állampolgárság miatt néztek szembe szankciókkal, akkor a brüsszeli elit mélyen hallgatott!

Nem furcsa, hogy a magyar gyermekvédelmi jogszabály kapcsán már a hivatalos vizsgálat előtt ítéletet mondanak, miközben a nemzeti kisebbségek által indított európai polgári kezdeményezés elindítását éppen az Európai Bizottság akadályozta évekig, majd miután összegyűlt a szükséges 1 millió aláírás, hatáskör hiányára hivatkozva nem is tárgyalta érdemben az európai polgárok javaslatát – fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Tényleg így kell működnie a szuverén tagállamok önkéntes közösségének? Ezek után hogyan várja azt bárki Brüsszelben, hogy az uniós polgárok támogassanak a mostaninál is „mélyebb” együttműködést! – zárta a Facebook-bejegyzését Varga Judit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.