Így látják a hollandok: Rutte, a HR-menedzser beszólt

Ennyire félretájékozott, vagy szándékosan manipulál? Mindenesetre holland állampolgárként azt mondom, hogy undorító.

Lucia Nijman
Forrás: Magyar Nemzet2021. 06. 25. 20:46
CROO, Alexander De; RUTTE, Mark
Hága, 2021. június 22. Mark Rutte holland miniszterelnök (j) és Alexander De Croo belga miniszterelnök tárgyalásaik kezdetén Hágában 2021. június 22-én. A két politikus országaik együttmûködésérõl, valamint a klímaváltozásról és a migrációról tanácskozott. MTI/EPA-ANP/Sem van der Wal Fotó: Sem van der Wal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon élő holland állampolgárként felháborítónak tartom Mark Rutte miniszterelnök Magyarországgal kapcsolatos kijelentését. A mindig oly diplomatikusnak ható, semmitmondó kifejezéseket használó, jellegtelen megjelenésű miniszterelnökünk kemény legény akart lenni. Az örök önfegyelmezéssel példát mutató HR-menedzserhez pedig nem illik ez a keménység. Nem megy neki.

Mark Rutte HR-esként kezdte a pályafutását. A HR nagyon jól is áll neki. Kedves, visszafogott, segítőkész, precíz. Mindenkinek meg akar felelni. A versenyszférában nem véletlenül lett HR-es, és nem vállalkozó. Ő nem olyan karakán, mint mondjuk Trump, aki vérbeli üzletember. Egyszerűen nem olyan személyiség.

Szóval inkább komikus volt a dühös kioktatása, mintha szürke HR-esként végre a vállalkozó cipőjében akart volna járni.

Igen, inkább önmaga karikatúrájának tűnt, amikor Brüsszelben a szivárványzászló alatt állt

és nagy komolysággal, megjátszott spontaneitással az RTL Nieuws és az NOS riportereihez fordult. Először komor arccal fejtette ki aggályait az új ,,homoszexuális- és LMBTQ-törvényekről” – és hát, mint mindenki, aki nem LMBTQ-aktivista, az egyértelmű felkészülés ellenére is alig bírta kiejteni a csoport nevét.

A riporter megkérdezte, hogy mit üzen Magyarországnak. A miniszterelnök válasza nagyrészt egy alapvető erkölcsökről szóló prédikációból állt. Gondolom, hogy egy réges-régi HR-meetingnek a ,,diversity” szövegét használta fel újra. Természetesen kioktatásának az volt a lényege, hogy Magyarországon nem létezik egyenlőség és szabadság. Ezt követte a remekül begyakorolt kifakadása, amellyel valószínű, hogy meg akarta nyerni a törvény miatt felháborodott, félretájékozott holland honfitársainkat.

,,Az a célom, hogy Magyarországot térdre kényszerítsem”

– üzente a volt HR-menedzser Magyarország kormányának. Szóval ez az ő célja. Hogyne.

Azt mondta: Magyarországnak el kell fogadnia, hogy nem szabad diszkriminálni és hogy az Európai Unión belül mindenki szabad. Ismét arra utalt, hogy Magyarországon mindenki diszkriminál és nincs szabadság. Hozzátette a HR-es, hogy ha a magyarok ezt nem fogadják el, akkor ,,kifelé” velük az EU-ból.

A kérdés csak az, hogy

valóban ennyire félretájékozott, vagy szándékosan manipulál a kedves HR-menedzser? Mindenesetre holland állampolgárként azt mondom, hogy undorító.

Pont az a nyitott gondolkodásmódról és a szabadságjogokról prédikáló holland miniszterelnök támadja meg a magyar törvényt, amely a családok kezébe adja a gyermeknevelés szabadságát?

Egyébként

a holland sajtó, a nyugati szokásokhoz híven, már az új törvény létrehozása óta – teljesen kifordítva annak lényegét – hergelte az embereket. Csupán ,,melegellenes” törvényről írtak és írnak.

Úgy tűnik, hogy Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke az egyetlen, aki tudja, hogy miről szól. Szerinte is a család dolga a nevelés, és az iskolában nem az érzékenyítéssel kellene foglalkozni. Rutte megnyilvánulása után a Facebook-oldalán azt üzente neki Wilders, hogy Magyarországon biztonságosabban élnek a melegek és az LMBTQ-közösség tagjai, mint a multikulturális Hollandiában, ahol egymillió muszlim él.

Rutte tehát csupán a felszínen védi az LMBTQ-közösség jogait.

A homoszexuálisokat fenyegető szélsőséges muszlimokról viszont nem beszél. Azért annyira nem bátor.

Azt üzenem a miniszterelnökünknek, hogy a HR-múltjából ne a kommunikációs stílust, hanem a precizitást idézze fel!

Olvassa el a törvényt, ha már ennyire érdekli, és csak utána szóljon hozzá! De egyébként foglalkozzon a saját országával, ott nagyobb szükség van rá!

(A borítóképen Mark Rutte holland miniszterelnök. Fotó: MTI/EPA-ANP/Sem van der Wal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.