Komoly büntetést kapott a Macront felpofozó francia férfi

Impulzív tett volt, még saját magam is meglepődtem az erőszakon – mondta a bíróságon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 10. 20:25
MACRON, Emmanuel
Párizs, 2020. május 19. 2020. május 6-án készült, május 19-én közreadott kép Emmanuel Macron francia elnökrõl. Ezen a napon az elnök A köztársaság lendületben (LREM) pártja elvesztette parlamenti többségét, miután hét képviselõ úgy döntött, szakít a kormánypárttal, és létrehozza az Ökológia, Demokrácia és Szolidaritás nevû új frakciót. MTI/AP/POOL AFP/Ludovic Marin Fotó: Ludovic Marin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia igazságszolgáltatás csütörtökön tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélte az Emmanuel Macron francia elnököt felpofozó férfit, de ebből csak négyet kell leülnie a tizennégy hónapos felfüggesztés miatt. A 28 éves Damien Tarel, aki a középkori harcművészet rajongója, beismerte, hogy megütötte az államfőt annak Tain-l'Hermitage-ban tett látogatása során. A férfi a nyomozóknak azt mondta, hirtelen felindulásból pofozta fel Macront, aki szerinte Franciaország hanyatlásának jelképe.

– Mikor megláttam barátságos, hazug arcát, undort éreztem, és erőszakos reakció tört ki belőlem

– mondta a bíróságnak. – Impulzív tett volt, még saját magam is meglepődtem az erőszakon – fűzte hozzá. Elárulta: barátaival korábban fantáziált már arról, hogy tojással vagy tortával dobják meg az elnököt, de végül elvetették az ötletet.

Az ország délkeleti részén található Valence államügyésze 18 hónap letöltendő börtönbüntetést kért a férfira hivatalos személy elleni szándékos erőszak miatt. Tarel végül négy hónap letöltendő, 14 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és élete végéig eltiltották bármiféle közhivatal viselésétől, valamint öt évre a fegyverbirtoklástól. A férfi radikális jobboldali hazafinak és a gazdasági okokból indult sárgamellényes mozgalom tagjának nevezte magát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.