Menczer Tamás: Provokációra használják Benedek Tibor emlékét

A külügyi államtitkár Facebook-bejegyzésben reagált a baloldali médiában megjelent bírálatokra.

MTI
2021. 06. 27. 12:50
BENEDEK Tibor
Recco, 2021. június 25. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen a Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tiszteletére elhelyezett emléktábla az avatáson, a liguriai Reccóban 2021. június 25-én. Benedek Tibor, Recco díszpolgára 2001 és 2004, valamint 2007 és 2014 között játszott az olasz csapatban. MTI/KKM/KKM/Galántai Zsolt Fotó: KKM/KKM/Galántai Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnálatos, hogy vannak olyanok, akik az egyébként méltóságteljes megemlékezést is provokációra használják. Az „objektív és független” sajtó egy része azt emeli ki, hogy „Benedek Tiborról előbb neveztek el közterületet Olaszországban, mint nálunk”. Vagyis az olaszok ápolják a nagyszerű Bajnok emlékét, mi meg nem. Ezzel szemben az igazság az, hogy az emléktábla Csiszár Jenő milánói főkonzul ötlete volt, a kezdeményezést a magyar Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya támogatta, a tábla Magyarországon készült el, a programot mi szerveztük és finanszíroztuk – írta ki Facebook-oldalára Menczer Tamás, a Külügy- és Külgazdasági Minisztérium államtitkára, miután a magyar sajtó egy része azt firtatta, miért Olaszországban neveztek el előbb közteret Benedek Tiborról.

„És természetesen az is igaz, hogy – a Benedek Tiborért rajongó – olaszok rögtön a kezdeményezés mellé álltak és mindenben segítettek.

Ez egy olyan esemény volt, ahol a résztvevők a könnyeikkel harcolva emlékeztek meg a csapattársukról, barátjukról, arról az emberről, akit tiszteltek.

Ez egy olyan esemény volt, amelyet Benedek Tibor családja engedélyezett, és részt is vett rajta, legyen nekik köszönet érte. Elkeserítő, hogy egyesek még Benedek Tibor nevét is feszültségkeltésre, provokációra akarják felhasználni” – folytatta bejegyzését a politikus.

„A Bajnok nekünk példát mutatott. Legalább próbáljunk meg méltóak lenni az emlékéhez” – zárta gondolatait.

Menczer Tamás pénteken avatta fel Benedek Tibor emléktábláját az olaszországi Reccóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.