Kornélia 2024. március 3.
logo

Menczer Tamás: Provokációra használják Benedek Tibor emlékét

MTI
2021.06.27. 12:50
Menczer Tamás: Provokációra használják Benedek Tibor emlékét

Sajnálatos, hogy vannak olyanok, akik az egyébként méltóságteljes megemlékezést is provokációra használják. Az „objektív és független” sajtó egy része azt emeli ki, hogy „Benedek Tiborról előbb neveztek el közterületet Olaszországban, mint nálunk”. Vagyis az olaszok ápolják a nagyszerű Bajnok emlékét, mi meg nem. Ezzel szemben az igazság az, hogy az emléktábla Csiszár Jenő milánói főkonzul ötlete volt, a kezdeményezést a magyar Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya támogatta, a tábla Magyarországon készült el, a programot mi szerveztük és finanszíroztuk – írta ki Facebook-oldalára Menczer Tamás, a Külügy- és Külgazdasági Minisztérium államtitkára, miután a magyar sajtó egy része azt firtatta, miért Olaszországban neveztek el előbb közteret Benedek Tiborról.

„És természetesen az is igaz, hogy – a Benedek Tiborért rajongó – olaszok rögtön a kezdeményezés mellé álltak és mindenben segítettek.

Ez egy olyan esemény volt, ahol a résztvevők a könnyeikkel harcolva emlékeztek meg a csapattársukról, barátjukról, arról az emberről, akit tiszteltek.

Ez egy olyan esemény volt, amelyet Benedek Tibor családja engedélyezett, és részt is vett rajta, legyen nekik köszönet érte. Elkeserítő, hogy egyesek még Benedek Tibor nevét is feszültségkeltésre, provokációra akarják felhasználni” – folytatta bejegyzését a politikus.

„A Bajnok nekünk példát mutatott. Legalább próbáljunk meg méltóak lenni az emlékéhez” – zárta gondolatait.

Menczer Tamás pénteken avatta fel Benedek Tibor emléktábláját az olaszországi Reccóban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.