Milánó hatmillió euróval támogatja a bevándorló családokat

A transznemű atléták bármelyik nem szerinti osztályban versenyezhetnek Svédországban; Ezentúl utcai automatából is lehet pizzát vásárolni Rómában. Egyre többen és gyakrabban káromkodnak Nagy-Britanniában; Milánó baloldali polgármestere a bevándorlókat támogatja.

2021. 06. 10. 15:56
SALA, Giuseppe
Miln, 2020. februr 23. Giuseppe Sala milni polgrmester sajtrtekezletet tart a koronavrus-jrvny terjedse miatt 2020. februr 23-n. Giuseppe Conte miniszterelnk rendkvli intzkedseket jelentett be szak-Olaszorszg Lombardia s Veneto rgijban. A karantn, amely szigor mozgskorltozst jelent, az szaknyugati Lombardiban, a Milntl nem messzi Lodi vros trsgben tallhat 11 nkormnyzat lakosait rinti, valamint az szakkeleti Veneto rgi Vo' Euganeo terlett, amely Padova krzetben van. Az intzkeds Venetban 3500 szemlyt rint, Lombardiban kzel 47 ezer lakost. A tdgyulladst okoz, Covid-19-nek elnevezett jfajta koronavrus fertzttjeinek szma 115 fl emelkedett Olaszorszgban. MTI/EPA-ANSA/Matteo Corner Fotó: Matteo Corner Forrás: MTI/EPA-ANSA/Matteo Corner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármelyik nem szerinti osztályban versenyezhetnek a transznemű atléták Svédországban

Új szabályozást fogadott el a Svéd Atlétikai Szövetség (Friidrottsförbundet): ezentúl nem számít, hogy milyen neműnek született egy sportoló, mert abban a versenyszámban és osztályban versenyezhet, amelyhez tartozónak tartja magát.

„Az atlétikai szövetség alapértékei egyértelműek. Olyan sportág vagyunk, amely minden egyénnek megadja az esélyt arra, hogy részt vehessen benne” – magyarázta Hillevi Thor, az egyesület elnöke. A szövetség az új szabályozás szerint a választott nem szerinti versenyosztályba állítja ki a versenyigazolást.

„A szövetség LMBTQ-munkája ezzel nem ért véget, az atlétika befogadó jellegét tovább kell erősíteni” – olvasható oldalukon.

Források: Sveriges Radio, atlétikai szövetség

Bugnyár Zoltán

Utcai automatából is lehet ezentúl pizzát vásárolni Rómában

Nem holmi mélyfagyasztott paradicsomos korong felmelegítéséről van szó, hanem igazi, helyben készült pizzáról. Az új pizzaautomata az üdítő-, csokoládé- és kávéautomatákhoz hasonlóan működik azzal a különbséggel, hogy az összetett műveletekre kifejlesztett pizzaautomata az igénylő szeme láttára maga gyúrja, nyújtja, majd süti a pizzát, végül pedig egy kartondobozba helyezi elvitelre készen. Mindezt három perc leforgása alatt. A hagyományos margarita pizza, a szalámis, sonkás és gombás is választható a menüsorból. Az árak négy és hat euró között mozognak majd.

Forrás: video.corriere.it

Jánosi Dalma

Egyre többen és gyakrabban káromkodnak Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában a mozgóképek tartalmának besorolását végző hatóság, a BBFC nyilvánosságra hozta azt a felmérését, amelyben a szigetország lakosságának a véleményét kérdezte a médiatartalmak nyelvezetével kapcsolatban. A kutatást végző szakemberek arra keresték a választ, hogy hogyan viszonyulnának a britek ahhoz, ha a médiában megjelenített tartalmak nyelvezete még szabadosabbá válna.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 60 százaléka napi szinten használja az angol nyelv „f” betűs káromkodását. A megkérdezettek egyharmada bevallotta, hogy sokkal gyakrabban káromkodik, mint öt évvel ezelőtt, sőt a nők aránya ebben a csoportban magasabb (32 százalék), mint a férfiaké (27 százalék). Jelentős eltérés mutatkozik a generációk között is, az 1996 után születettek, azaz a Z generáció képviselőinek 46 százaléka használ megszokásból erős szavakat, ugyanez a szokás az 55–64 évesek körében csak 12 százalékukra igaz.

Forrás: theguardian.com

Hatmillió euróval támogatja Milánó polgármestere a külföldi családokat

„A baloldal a bevándorlókat támogatja, az olaszok kárára” – méltatlankodik Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője. Az észak-olaszországi nagyváros hatmillió eurós támogatást hagyott jóvá 2020-as költségvetésében bevándorló családok megsegítésére, tízszeresét a 2019-es évben juttatott támogatásoknak. Mindeközben az olasz családoknak 900 ezer eurós támogatás jutott. Sardone aránytalannak nevezte az elosztásokat. A jobboldali politikus úgy fogalmaz, hogy szégyenkeznie kellene a baloldali városvezetésnek, amiért hátrányosan megkülönbözteti az olaszokat.

Forrás: ilgiornale.it

Jánosi Dalma

(A borítóképen Giuseppe Sala milánói polgármester sajtóértekezletet tart a koronavírus-járvány terjedése miatt 2020. február 23-án. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Matteo Corner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.