A Fidzsi-szigeteken minden munkavállalónak kötelező az oltás

A lakosság kötelező beoltását kérik a francia polgármesterek a miniszterelnöküktől · Kilencen haltak meg egy svéd repülőgép-szerencsétlenségben · Titkos ügynököket toboroz a francia titkosszolgálat · Minden munkavállalónak kötelező az oltás a Fidzsi-szigeteken.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 09. 12:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakosság kötelező beoltását kérik a francia polgármesterek a miniszterelnöküktől

A Franciaország vidéki polgármestereit tömörítő szervezet képviselői csütörtökön tárgyaltak a francia miniszterelnökkel, Jean Castexszel. A szervezet elnöke, Michel Fournier arra kérte a miniszterelnököt, hogy a kormány tegye kötelezővé a koronavírus elleni oltást minden francia állampolgárnak.

A vidéki városvezetők felvetik a kérdést, hogy ha a kormány – múlt heti bejelentése nyomán – már azon a rendeleten dolgozik, amely jogi háttért teremt majd az összes egészségügyi dolgozó kötelező immunizálására, akkor miért ne lehetne ugyanezt a kötelezettséget egyúttal kiterjeszteni minden franciára, akik ugyanolyan módon és mértékben terjeszthetik a vírust, mint az egészségügyben dolgozók. Fölösleges apró lépésekben haladni – hangsúlyozza Fournier –, ha úgyis borítékolható, hogy ez a döntés előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz. A francia kormány a kérdést a jövő heti Egészségügyi Védelmi Tanács ülésén tárgyalja majd, egy esetleges törvényjavaslat július végén kerülhet a francia parlament elé.

Forrás: fr.sputniknews.com

Kilencen haltak meg egy svéd repülőgép-szerencsétlenségben

Nyolc ejtőernyős és a pilóta vesztette életét abban a balesetben, mely Stockholmtól 200 kilométerre nyugatra történt csütörtök este. A repülőgép közvetlenül azután zuhant le az örebrói repülőtér közelében, hogy megkezdte felszállását. A jármű a földbe csapódását követően kigyulladt, a rajta utazó kilenc emberből senki sem élte túl a balesetet. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a katasztrófát. Szakemberek péntek reggel megkezdték a roncsok átvizsgálását, ugyanakkor az esemény pontos rekonstruálásához nem áll rendelkezésre feketedoboz, mivel a balesetet szenvedett DHC–2 Turbo Beaver repülőgéptípusban nincs ilyen eszköz.

Forrás: SVT, Bugnyár Zoltán

Titkos ügynököket toboroz a francia titkosszolgálat

A francia titkosszolgálat szerint Franciaországban továbbra is nagyon magas a terrorcselekmények veszélye, ráadásul egyre nehezebb a támadásokat előre jelezni és meghiúsítani – jelentette ki Nicolas Lerner, Franciaország egyik titkosszolgálati szervének, a Belbiztonsági Főigazgatóságának a vezetője.

Az elmúlt másfél évben a francia biztonsági szolgálatok mindössze öt terrorcselekményt hiúsítottak meg, miközben hét tervezett támadást végre tudtak hajtani elkövetőik. A Rambouillet-ban halálra késelt rendőrnő esete jól példázza azt a tendenciát, ami a franciaországi terrorcselekmények „új generációjának” megelőzését megnehezíti: egyre több a magányos farkasként támadó terrorista, aki autonóm módon cselekszik, aki nem tartozik semmilyen terrorszervezethez, és így nem is ismert a terroristagyanús személyek megfigyelésével foglalkozó szolgálatok előtt. Ezek az elkövetők azonban nagyon fogékonyak a támadásra felszólító propagandára. A terroristák új generációjának beazonosítása jelenti most a francia titkosszolgálat legfontosabb feladatát.

Források: fr.sputniknews.com, francetvinfo.fr

Minden munkavállalónak kötelező az oltás a Fidzsi-szigeteken

A Fidzsi-szigeteki Köztársaság miniszterelnöke, Frank Bainimarama bejelentette, hogy mind az állami, mind a magánszektorban kötelező a koronavírus elleni oltás felvétele minden dolgozónak. Az állami alkalmazottaknak az első dózis felvétele augusztus 15-ig kötelező, a szérum második adagját pedig legkésőbb november elsejéig kell beadatniuk maguknak. A magánszektorban dolgozókkal szemben szigorúbb az elvárás: az első oltásukat legkésőbb augusztus elsejéig igazolniuk kell. Azok a munkavállalók, akik mégsem oltatják be magukat a kihirdetett határidőig, elveszíthetik a munkájukat. „Ha nincs oltás, nincs munka sem” – jelentette be a szigetország miniszterelnöke.

Forrás: 7sur7.be

(Borítókép: Fidzsi-szigetek. Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.