A francia válogatott a budapesti lakhatási körülményeit okolja az Eb-kieséséért

Kulturális különbségre hivatkozott egy afgán pedofil védőügyvédje Franciaországban; csillagászati büntetést kapnak azok a spanyol lakástulajdonosok, akik nem adják ki LMBTQ-embereknek az otthonukat. Már Brüsszel is bevezeti a „belövőszoba” intézményét; a francia válogatott a budapesti lakhatási körülményeit okolja az Eb-kiesésükért.

Mediaworks
2021. 07. 01. 13:17
null
A francia játékosok a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Portugália-Franciaország mérkőzésén a budapesti Puskás Ferenc Stadionban 2021. június 23-án Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/EPA pool/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulturális különbségre hivatkozott egy afgán pedofil védőügyvédje Franciaországban

A franciaországi Saint-Brieuc városban egy 30 éves afgán bevándorló egy 12 éves kisfiút erőszakolt meg még 2018-ban. A megyei bíróság most hirdetett ítéletet a pedofil-bűncselekményt elkövető Mohammed Rahman Arsala ügyében: az afgán férfit 15 év börtönbüntetésre ítélte.

A védőügyvéd a tárgyalások során arra hivatkozva védte a szexuális bűnözőt, hogy az elkövetett bűncselekmény „mindössze” a két ország szokásai és kultúrája közötti különbség eredménye. Grégory Martin-Dit-Neuville ügyvéd arra emlékeztette a francia bíróságot, hogy Afganisztánban és Pakisztánban is széles körben elterjedt a „Bacha Bazi”, azaz a társadalomban mesterségesen létrehozott szokás, amely hétköznapi rutinnak tekinti, hogy idősebb férfiak szexuálisan bántalmaznak serdülő vagy annál fiatalabb fiúkat, akiket „táncos fiúknak” hívnak.

A Franciaországban pedofil-bűncselekménynek számító tett tárgyalásán a bíró viszont arra hívta fel a francia ügyvéd figyelmét, hogy egy ország szokása nem egyenrangú egy másik, jelen esetben Franciaország törvényeivel.

Forrás: sputniknews.com

Csillagászati büntetést kapnak azok a spanyol lakástulajdonosok, akik nem adják ki LMBTQ-embereknek az otthonukat

A kedden jóváhagyott új transztörvény amellett, hogy már 14 éves kortól engedélyezi a nemi önrendelkezést, kiemelten foglalkozik az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével. Ennek értelmében akár 150 ezer euróra is büntethetők azok az ingatlantulajdonosok, akik megkülönböztetik és megítélik a bérbevevőket szexuális vagy nemi beállítódásuk miatt. A feljelentett lakástulajdonosoknak bíróság előtt kell majd bizonyítaniuk, hogy nem ítélkeznek és nem diszkriminálják az LMBTQ-közösség tagjait. Hasonlóan súlyos bírságra számíthatnak a jövőben azok is, akik megtagadják a különböző kategóriákba tartozó emberektől a segítséget vagy rekonverziós terápiákkal próbálják megváltoztatni őket.

Forrás: Elmundo.es

Már Brüsszel is bevezeti a „belövőszoba” intézményét a kábítószerezőknek

Philippe Close, Brüsszel főpolgármestere bejelentette, hogy a Franciaországban már elterjedt helyiségek példáját követve Brüsszel is megnyitja a lehetőséget a kábítószerfüggőknek, hogy a drogosok ellenőrzött, biztonságok körülmények között lőhessék be magukat. A belga főváros vezetője ezért még az év vége előtt megnyitja Brüsszel első – és Belgium második – belövőszobáját. A brüsszeli főpolgármester szerint „nincs értelme tagadni a kábítószerezés terjedését, tiltani a szerek használatát vagy ítélkezni a függők felett. Inkább kezelni kell a jelenséget, és olyan mederbe terelni, amely biztonságos körülményeket teremt a kábítószerek használatához. A végső cél a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása” – nyilatkozta Close.

A belga városvezető már a választási kampányában is megígérte a kábítószereseknek a fővárosi belövőszoba létrehozását, mivel a brüsszeli köztereket, parkokat ellepik és lelakják a belga drogosok. A brüsszeli belövőszoba-projekt évente 1,7 millió eurójába kerül majd a belga fővárosnak és a két társfinanszírozó szervezetnek.

Forrás: Plus.lesoir.be

A francia játékosok a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Portugália–Franciaország mérkőzésén a Puskás Arénában 2021. június 23-án

Fotó: MTI/EPA pool/Illyés Tibor

A francia labdarúgó-válogatott már a budapesti lakhatási körülményeit okolja az EB-n a csúfos leszerepléséért és kieséséért

Miközben egész Magyarországon közismert ténnyé vált, hogy a francia labdarúgó-válogatott maga döntött úgy, hogy mégsem kvártélyozza be magát az általuk korábban nagy gonddal kiválasztott gárdonyi szállodába és sportkomplexumba, a francia sajtó címlapjait elárasztották azok a híresztelések, miszerint a francia Kékek a kiesésükért az embertelen budapesti lakhatási körülményeiket és a francia csapat elszállásolásáért felelős sportvezetőt teszik felelőssé.

A Le Parisien hasábjain megjelent vádak szerint a francia csapat és vezetése azért döntött úgy az utolsó pillanatban, hogy mégsem Gárdonyban fogja felkészüléssel, majd pihenéssel tölteni az időt, mert állításuk szerint a gárdonyi sportlétesítmény gyepét gombafertőzés támadta meg és tette tönkre. Ezért a francia Kékek és vezetői kénytelenek voltak úgy dönteni, hogy a csapat a budapesti Marriott Szállodában marad.

„A nagyvárosi forgatag közepén lévő, lélek és stílus nélküli szomorú szállodában és kánikulai melegben készült a csapat a megméretésekre, és ezek a körülmények lerontották a francia válogatott teljesítményét – írja a Le Parisien. A Francia labdarúgó-szövetségi vezérigazgató, Florence Hardouin felelősségét firtatják az ügyben.

Forrás: Leparisien.fr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.