Adócsalás miatt indult eljárás a francia igazságügyi miniszter ellen

Egyszerre két különböző vírusvariáns fertőzte meg a belga nőt · Feketék keltek a rendőrök védelmére Oaklandben · Sokkolta a dán képviselőt az uniós biztos migrációs kijelentése · Adócsalás miatt is eljárás indult a vizsgálat alatt álló francia igazságügyi miniszter ellen.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 12. 20:04
Dupond-Moretti, ric
PÉric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter távozik a párizsi államfői rezidenciáról, az Elysée-palotából 2020. július 7-én Fotó: Christophe Petit Tesson Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerre két különböző vírusvariáns fertőzte meg a belga nőt

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe az a 90 éves belga nő, akit a koronavírus két variánsa, az Alpha (angliai) és a Beta (dél-afrikai) mutáns egyszerre fertőzött meg. Az eset még márciusban történt, az idős beteg pedig (még) nem volt beoltva a vírus ellen. A szakemberek szerint a dupla fertőzés úgy alakulhat ki, hogy az érintett személy két különböző vírust hordozó fertőzöttel kerül kapcsolatba, és mindegyik átadja neki a saját vírusát. A szakemberek azonban úgy vélekednek, hogy a kettős fertőződés igen ritka. A belga nő esetén kívül korábban mindössze három dupla fertőzést találtak a világban. A kutatók most kezdik majd el vizsgálni, hogy a több típusú vírus jelenléte a szervezetben gyengítheti-e, netán hatástalaníthatja-e a beadott oltóanyagot.

Forrás: brusselstimes.com

Feketék keltek a rendőrök védelmére Oaklandben

Szürreális jeleneteknek lehettek tanúi szombaton az Oaklandben élők: kétszáz afroamerikai család vonult az utcára a város rendőrségének az oldalán, hogy együtt tiltakozzanak a rendőrség tervezett felszámolása ellen. Oakland többségében demokrata párti városvezetése ugyanis néhány héttel ezelőtt úgy döntött, hogy 17,4 millió dollár pénzügyi támogatást von meg a városi rendőrségtől. A döntés annak ellenére született meg, hogy Oaklandben folyamatosan nő az éles lőfegyverekkel elkövetett támadások – és halálesetek – száma. A kaliforniai város lakossága ellenzi a rendőrségi finanszírozás megvonását. Ezért az érintett fekete családok és a városi rendőrség a rendőrfőnök vezetésével vonult az utcára.

A békés felvonuláson azonban megjelent a fehérekből álló helyi Antifa-csoport is, amely a helyszínen provokációba kezdett és azzal vádolta az amerikai rendőröket, hogy ők a felelősök a lőfegyveres halálesetekért. A demonstráló fekete családok azonban védelmükbe vették a rendőröket és nyíltan, heves vitába bonyolódva léptek fel az Antifa-tüntetőkkel szemben.

Forrás: theblaze.com

Sokkolta a dán képviselőt az uniós biztos migrációs kijelentése

„Melyik bolygón él?” – tette fel a kérdést Peter Kofod európai parlamenti képviselő Ylva Johanssonnak. A dán néppárti képviselő szerint az Európai Unió svéd migrációs és belügyi biztosa elszakadt a valóságtól, amikor azt állította, a migrációs krízisnek vége van Európában, mindezt ugyanabban a beszédben, amikor azt fogalmazta meg, hogy Európát a migráció tekintetében globális vezetővé kell tenni. Kofod szerint nemhogy nincs vége a válságnak, hanem Európa a tömeges bevándorlás idejét éli. Ylva Johansson politikai pályafutását kommunistaként kezdte, majd a svéd Szociáldemokrata Párt színeiben politizált, és lett az Európai Bizottság magas rangú tisztségviselője.

Források: Twitter, Samnytt

Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter távozik a párizsi államfői rezidenciáról, az Élysée-palotából 2020. július 7-én
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Adócsalás miatt is eljárás indult a már más ügyben vizsgálat alatt álló francia igazságügyi miniszter ellen

Éric Dupond-Moretti elfelejtett 300 ezer euró jövedelmet feltüntetni a 2018–2019-es évre vonatkozó adóbevallásában (ekkor Dupond-Moretti még ügyvédként praktizált), ezért a francia adóhatóság július 7-én vizsgálatot indított a jelenleg igazságügyi miniszteri posztot betöltő kormánytag ellen. A miniszter és környezete azzal érvel, hogy még Dupond-Moretti volt könyvelője is követhet el véletlen hibát a bevallás készítése során. Az adóbevallásból kifelejtett jövedelmet az akkori ügyvéd szerzői jogdíjként kapta egy színháztól.

A francia igazságügyi miniszter ellen azonban ez már a második hatósági vizsgálat egy héten belül. Az elsőt azért indították ellene még július elsején – és amelynek során Dupond-Morettit 15 órán keresztül hallgatták ki –, mert a gyanú szerint Dupond-Moretti miniszteri befolyását latba vetve záratott le egy bírósági pert, amelyben ő még védőügyvédként az egyik felet képviselte.

Ez utóbbi ügyben Dupond-Moretti meghallgatása július 16-án lesz azelőtt a párizsi bíróság előtt, amely a bűncselekményeket elkövető kormányminiszterek ügyét tárgyalja, jóllehet fennállása során most először folytat majd vizsgálatot egy regnáló miniszter ellen.

Forrás: marianne.net

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.