Biden kikotyogta volna, ki lesz Bulgária következő kormányfője?

Az amerikai elnök egy videóüzenetben említette Kiril Petkovot, a jelenlegi ideiglenes kormány gazdasági miniszterét.

2021. 07. 11. 18:50
Pevkonv Forrás: BGNES
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nappal az előre hozott, vasárnap megrendezésre kerülő bolgár parlamenti választások előtt Joe Biden amerikai elnök videóüzenetben üdvözölte a Szófiában a múlt héten megrendezett, az Adriai-, a Balti- és a Fekete-tenger közötti tizenkét EU-tagállamot összefogó Három tenger kezdeményezés csúcstalálkozó résztvevőit. Üzenetében az amerikai államfő a házigazda Rumen Radev államfő neve mellett váratlanul megemlítette Kiril Petkov, a Radev elnök által kinevezett jelenlegi ideiglenes kormánygazdasági miniszter nevét is, ami az Anteni.bg hírportál szerint egyértelműen arra utal, hogy

ez az az ember, akit az amerikaiak jelöltek a miniszterelnöki posztra az új leendő bolgár kormányban.

Nem véletlen, hogy Petkov neve sokat szerepel az utóbbi időkben a hazai médiában: modern politikusnak nevezik, innovatívnak, és nem győzik sorolni sikereit. Bármilyen eredmény születik a vasárnapi voksoláson, biztosra vehető, hogy Szlavi Trifonov pártja, a Van ilyen nép adja a következő kormányfőt.

Kiril Petkovot látná szívesen Washington a kormányfői székben? Fotó: BGNES

Trifonov egy korábbi interjúban elmondta, hogy

ő maga nem tart igényt a kormányfői posztra, de megvan rá az embere, és pont ilyen szavakkal illette jelöltjét a miniszterelnöki posztra.

A harvardi diplomával is rendelkező Petkov az utóbbi időkben autógyárakat, külföldi beruházások áradatát kezdte ígérgetni közvetlenül a választások előtt. Nyilvánvalóan valakik aktiválták Petkovot, „okosnak és szépnek” próbálják beállítani a szavazók szemében, hogy előkészítsék számára a terepet az egy hónap múlva kezdődő kormányzáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.