Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az iszlámot kritizáló lány zaklatói

Az eset másfél éve történt, a kamasz lány nyilvánosan kritizálta az iszlám vallást, ami sokakat annyira feldühített, hogy egymást érték a lány elleni fenyegetések. Gyökeresen megváltozott az élete, még iskolát is kellett váltania és rendőri védelmet kapott. Most ért véget a kiberzaklatók pere, amely során négytől hat hónapig terjedő felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a vádlottak – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA hírügynökség2021. 07. 08. 20:14
Mila Forrás: Twitter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győztünk és újra győzni fogunk – e szavakkal hagyta el a tárgyalótermet Mila, az a 18 éves francia lány, akinek neve tavaly januárban vált nemzetközileg ismertté, miután sorra kapta a halálos fenyegetéseket és a zaklató üzeneteket azért, mert egy élő videófelvételen erős kritikával illette az iszlám vallást és a Koránt, amely szerinte csak a gyűlölködésről szól.

A videó olyan felháborodást váltott ki egyesekben, hogy azonnal elárasztották az akkor 16 éves tinilányt a gyűlölködő üzenetek, amelyek között több halálos fenyegetés is volt.

A fiatal lány élete teljesen megváltozott, nem mehetett vissza a középiskolájába, mert nem tudták garantálni a biztonságát, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatásai. Továbbra is állandó fenyegetettségnek volt kitéve, ezért rendőri védelmet kapott.

Az esetre felfigyeltek a politikusok is,

még maga Emmanuel Macron is a védelmébe vette a lányt, egy interjúban arról beszélt, hogy Franciaországban nem bűn az istenkáromlás, mindenkinek jogában áll kritizálni és karikírozni a különféle vallásokat.

A francia államfő legnagyobb politikai ellenfele, a jobboldali Marine Le Pen szintén kiállt Mila mellett, a következőket írta a Twitteren:

„Ennek a fiatal lánynak a szavai a Charlie (Charli Hebdo szatirikus francia hetilap, amely rendszeresen közöl iszlámellenes ironikus hangvételű cikkeket) karikatúráinak szóbeli kifejezése, sem több, sem kevesebb. Lehet, hogy közönséges a stílusa, de az elfogadhatatlan, hogy valakit csupán ezért halálra ítéljenek a 21. században.”

 

A Milát ért fenyegetések folyamatosak voltak az elmúlt másfél évben, még a zaklatók ügyében tartott bírósági tárgyalás közben is kapott fenyegető üzeneteket. Az egyik üzenet írója mocskos ribancnak nevezte a lányt, majd kilátásba helyezte, hogy megerőszakolja és leköpi majd a sírját, de a fenyegetők nem feledkeztek meg a lány anyjáról és nagyanyjáról sem.

Az ügyészség három hónaptól hat hónapig tartó börtönbüntetést kért a Milát zaklató tizenkét vádlottra, és a bíróság ítélete ennek megfelelő volt, ugyanis négy és hat hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a zaklatók, akik 18 és 29 év közötti, büntetlen előéletű fiatalok. Egy 18 éves fiatal lányt halálos fenyegetés miatt ítéltek el, a többieket pedig online zaklatás miatt, egy vádlottat pedig bizonyíték hiányában felmentettek.

Mila a tárgyalóteremből kilépve üdvözölte a bíróság döntését, majd köszönetet mondott a rendőrségnek, a feministáknak és azoknak az antirasszista egyesületeknek, amelyek támogatták.

A fiatal lány hozzátette, hogy azt szeretné, hogy soha ne az áldozatokat hibáztassák.

Borítókép: Twitter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.