Magyarázkodásra kényszerül a francia labdarúgó-válogatott a magyar szálloda ügyével kapcsolatban

A tokiói olimpiai falut aszerint alakították ki, hogy ne váljon orgiák helyszínévé · Parancsba adta a bíróság Brahim Ghali Spanyolországba szállításának kivizsgálását · A koronavírus delta variánsa már nem az influenzavírushoz, hanem a himlőhöz hasonló mértékben fertőz · Franciaországban címlapon a nemzeti labdarúgó-válogatott ügye a gárdonyi szállodával kapcsolatban.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 19. 18:00
Mateu Lahoz, Antonio
A spanyol Antonio Mateu Lahoz játékvezető (j) és a francia válogatott tagjai a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Portugália - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 23-án Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói olimpiai falut aszerint alakították ki, hogy ne váljon orgiák helyszínévé

A tokiói olimpia szervezői az olimpiai faluban elhelyezett 18 ezer ágyat kartonpapírból készíttették az ötkarikás sportolók számára. Az amerikai hosszútávfutó, Paul Chelimo által a napokban a Twitteren felröppentett híresztelések szerint azonban nem a környezetvédelem és az újrahasznosítás állt az újszerű japán megoldás hátterében, hanem a szervezőknek az a törekvése, hogy a tokiói olimpiai falu – a koronavírus-járvány idején – ne váljon az orgiáiról híres olimpiai helyszínek következő állomásává. A kartonpapírból készült egyszemélyes ágyak ugyanis csak egy olimpikon súlyát bírják el összeroskadás nélkül, két (netán több) személy súlya alatt az ágyak garantáltan felmondják a szolgálatot. A tokiói szervezők ezzel szeretnék elejét venni a koronavírus-járványban a tiltott kapcsolatteremtésnek, ugyanis az olimpiai játékok helyszínén, beleértve az olimpiai falut, továbbra is érvényben lesz a távolságtartási kötelezettség. Chelimo híresztelését azonban cáfolhatja az, hogy a nemzetközi játékok japán szervezői 160 ezer óvszert osztottak ki az olimpikonok között, bár ez a mennyiség jelentősen elmarad a 2016-ban a riói olimpián a sportolók között kiosztott 450 ezer óvszertől.

Forrás: nypost.com

Parancsba adta a bíróság Brahim Ghali Spanyolországba szállításának kivizsgálását

A nyugat-szaharai országok függetlenségért küzdő liberális mozgalom, a Polisario Front vezetője megfertőződött koronavírussal, majd áprilisban titokban és álnéven egy spanyol kórházba szállították kezelésre. A férfi, függetlenedési törekvései miatt Marokkó ellensége, ezért elszállítása óriási diplomáciai konfliktust okozott a két ország között. Ghalit ráadásul felépülése után a spanyol kormány szabadon engedte, emiatt Marokkó tízezer migránst szabadított rá a spanyol autonóm városra, Ceutára, miután váratlanul leállította a határellenőrzést. A bíróság megparancsolta a rendőrségnek, hogy vizsgálják ki a történtek részleteit. Bekérették a Ghalit vizsgáló orvosok vallomását, valamint a férfi meghallgatásán készült hangfelvételt is. Egyebek mellett arra kíváncsiak, hogyan került Spanyolországba, ki készíttetett számára hamis papírokat, illetve kikkel telefonált kórházi tartózkodása idején. A spanyol kormány tájékoztatása szerint Ghalit „humanitárius okokból” vitték egy logroñói kórházba, de szállításának és kezelésének részletei zavarosak. Pedro Sánchez miniszterelnök múlt héten egy teljes kormányreform keretében menesztette külügyminiszterét, Arancha González Layát, aki kulcsszereplője volt az utaztatásnak és a Marokkóval kirobbant diplomáciai konfliktus elmérgesedésének is.

Forrás: vozpopuli.com

A koronavírus Delta variánsa a himlőhöz hasonló mértékben fertőz

Francia és amerikai infektológusok szerint a koronavírus delta variánsa – ellentétben a vuhani és a brit Alpha variánssal – már nem hasonlítható az influenzavírushoz a kórokozó terjedésének gyorsasága tekintetében. A fertőzőképességet mutató reprodukciós ráta (R0 érték) a koronavírus eredeti, vuhani variánsa esetében ugyanis még csak három körüli volt, azaz egy fertőzött személy átlagosan három embert fertőzött meg, hasonlóan az influenzavírushoz. Az angliai Alpha variáns megjelenésével azonban a reprodukciós ráta már 4,5-re emelkedett, a delta mutáns esetében ugyanez az érték pedig már hat-hétre nőtt, és ez a magas reprodukciós érték már megegyezik a halálos himlő eredeti és átlagos reprodukciós rátájával. A világban jelenleg mindenhol uralkodó delta mutáns már az emberiség egyik és eddigi legfertőzőbb vírusai és betegségei közé sorolható már most, az esetleges új mutánsok pedig további rátanövekedést is okozhatnak.

Forrás: francetvinfo.fr

Antonio Mateu Lahoz játékvezető (jobbra) és a francia válogatott tagjai a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Portugália–Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 23-án
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Franciaországban címlapon a nemzeti labdarúgó-válogatott ügye a gárdonyi szállodával

Magyarázkodásra kényszerül a francia nemzeti labdarúgó-válogatott és a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) a gárdonyi szálloda ügyében, ugyanis az utolsó pillanatban visszamondott szállodafoglalás 170 ezer eurós számlája – amelyet a francia szövetségnek mindenképpen ki kell fizetnie – kiverte a biztosítékot a Kékek hazájában. Didier Deschamps, francia szövetségi kapitány és csapata, a Kékek magyarországi tartózkodása idején az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy a francia labdarúgó-csapat és stábja mégsem költözik be a Gárdonyban kizárólag számukra fenntartott szállodába és sportlétesítménybe. Csakhogy a franciák – különösen a válogatottjuk csúfos leszereplése után – nem nézik jó szemmel a 170 ezer eurós számlát, ráadásul egyre több olyan információ is napvilágot lát, amely szintén a francia szövetség felelőtlen pénzügyi magatartását igazolja egy gazdaságilag (is) nehéz időszakban. A francia stáb egyik kísérője, Bachir Néhar ugyanis egészségi okokra hivatkozva elutasította, hogy a csapattal együtt, repülőn kövesse a gondjaira bízott labdarúgókat, ezért a Francia Labdarúgó-szövetség Néharnak luxuslakókocsit és két sofőrt is bérelt, hogy a kiszolgálószemélyzet részeként Néhar luxuskörülmények között tudja mégis kísérni Európa-szerte a Kékeket az edzések és mérkőzések helyszínére.

A francia válogatott orvosi személyzete pedig átalányban kapott kiemelt díjazást a labdarúgó Európa-bajnokság végéig, azaz még azután is folyósították részükre az erre az időszakra eső 70 ezer eurós kiemelt fizetést, hogy a franciák már kiestek a tornáról. A Francia Labdarúgó-szövetség magyarázkodik, és többek között azt ígéri Franciaországnak, hogy megpróbálják lealkudni a gárdonyi szállodánál a késői lemondás miatt keletkezett 170 ezer eurós számlát.

Forrás: lejdd.fr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.