Már a melegek is megelégelték a nagyhangú transzok jelenlétét a brit LMBTQ-közösségekben

Szabadlábra kerültek az illegális afgán migránsok Svédországban · A delta variáns ellen az oltás véd a legkiszámíthatóbban · Senki sem hagyta jóvá Brahim Ghali Spanyolországba érkezését · Már a melegek is megelégelték a nagyhangú, erőszakos transzok jelenlétét a brit LMBTQ-közösségekben.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks2021. 07. 30. 12:05
null
Tel Aviv, 2016. mjus 27. Rsztvevk fnykpezik magukat a kulisszk mgtt a Miss Trans Israel nev, transznemek szmra rendezett szpsgverseny eltt Tel Avivban 2016. mjus 27-n. Az Izraelben elszr megrendezett verseny gyztese tovbbjut a Barcelonban szeptemberben tartand nemzetkzi megmrettetsre. (MTI/EPA/Abir Szultan) Fotó: ABIR SZULTAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadlábra kerültek az afgán illegális migránsok

Elengedte fogházából a jogerősen kitoloncolásra váró afgán migránsokat a svéd bevándorlási hivatal (Migrationsverket). Az afganisztáni kitoloncolások felfüggesztéséről még július közepén döntött a hivatal, hivatkozva arra, hogy Afganisztánban fokozódik az erőszak, így nem lehet őket biztonságosan hazaküldeni. A kiutasított migránsok, akik közül van olyan, aki már nyolc hónapot töltött a fogvatartási intézetben, ezentúl szabadon mozoghatnak az országban, időnként viszont jelentkezniük kell a rendőrségen. A hírről a közrádió egy rövid, kétperces összeállítással számolt be, amelyben szimpátiát akart kelteni a migránsok iránt. A hírben megszólal egy 24 éves afgán fiatalember, aki arról panaszkodik, hogy ugyan szabadon engedték, de csak egy buszbérletet kapott, viszont pénz és ellátás nélkül maradt.

Források: Nyheter Idag, Sveriges Radio

Bugnyár Zoltán

A delta variáns ellen az oltás kiszámíthatóbban véd, mint egy korábbi koronavírus-fertőzés

Jennifer T. Grier, a Dél-karolinai Egyetem immunológusa szerint a koronavírus delta variánsával szemben megbízhatóbb védettséget ad egy oltás, mint egy korábbi koronavírus-fertőzés. Általánosságban, tehát bármilyen kórokozó esetében elmondható, hogy az emberek szervezetében egy vírusfertőzés után kialakult immunválasz és védettségi szint nagyon különböző, azaz egyénenként eltérő lesz. Ezzel ellentétben, az oltóanyagokkal mesterségesen előidézett immunizáció mértéke a beoltott egyének többségében nemcsak pontosan előrejelezhető, hanem nagyjából egyforma intenzitású is, ezért az oltóanyagok megbízhatóbb immunitást alakítanak ki.

A koronavírus konkrét esetében azonban további kérdéseket vet fel a természetes immunizációval kapcsolatban például az, ha valaki már a járvány kezdeti szakaszán, azaz egy teljesen más vírusvariáns által fertőződött meg, és szervezete erre a variánsra alakította ki immunválaszát. Míg a természetes immunitás intenzitása és időbeni fennmaradása szinte előrejelezhetetlen – hiszen az függ az egyén szervezetének sajátosságaitól, a vírus variánsától, a fertőzés és a gyógyulás óta eltelt időtől – addig a koronavírus elleni vakcinák klinikai tesztjei és eredményei hozzávetőlegesen ugyanazt a védettséget garantálták a beoltottaknak, függetlenül biológiai adottságaiktól.

Forrás: lejdd.fr

Senki sem hagyta jóvá Brahim Ghali Spanyolországba érkezését

A Marokkóhoz tartozó nyugat-szaharai országok függetlenségéért küzdő Polisario Front nevű mozgalom vezetője április 18-án landolt a zaragozai repülőtéren, majd a logroñói kórházba szállították kezelésre. Emiatt óriási diplomáciai konfliktus robbant ki Spanyolország és Marokkó között, utóbbi tízezer migránst szabadított rá Ceutára, miután leállította a határellenőrzést. A szabálytalanságokat kutató bíró szerdán bekérte az összes WhatsApp+beszélgetést, mely a légierő vezérkara és a külügyminisztérium kabinetfőnöke között zajlott le. Eddig ugyanis úgy tűnik: senki sem adott ki nyilatkozatot vagy egyéb dokumentumot, amely engedélyezte volna Ghali zaragozai landolását, majd kórházba szállítását. Ennek ellenére a repülőtéren senki sem ellenőrizte őt, sőt a kórházban már hamis személyi-igazolványt használt felvételéhez. A külügyi tárca és a légierő munkatársainak vallomása egyelőre ütközik egymással. A WhatsApp-beszélgetésekben próbálja megtalálni a bíróság, hogy hol csúszott félre a kommunikáció, mely miatt Ghali esetében nem tartotta be a repülőtér személyzete az unión kívüli államokból érkező gépekkel és utasaival szemben megszokott protokollt.

Források: vozpopuli.com, 20minutos.es

Tóth Brigitta

Már a melegek is megelégelték a nagyhangú, erőszakos transzok jelenlétét a brit LMBTQ-közösségekben

A brit leszbikusok már régóta kifogásolják az LMBTQ-közösségükben az igen erőszakos és nagyhangú „transzok” megjelenését és követelőző viselkedését, azonban most már a brit melegeknek is elegük lett belőlük.

Történt ugyanis hogy egy brit parlamenti képviselő, Rosie Duffield a Twitteren lájkolta a transzneműek viselkedését bíráló amerikai meleg rapper egyik megjegyzését. A képviselő lájkja után azonban a brit „transzmob” tagjai virtuálisan szinte kivégezték a meleg zenésszel egyetértő parlamenti képviselőt, a brit Munkáspárt pedig vizsgálatot indított saját tagja ellen. A brit leszbikusoknak és melegeknek egyöntetű meggyőződése, hogy a két homoszexuális közösség remekül, sokkal jobban meglenne magában, azaz a transzok mérgező jelenléte nélkül.

– A transznemű nők teljesen kiszorították a biológiai nőket a mozgalomból, amely az LMBTQIA-mozgalmak lassú, de elkerülhetetlen szétesését okozza Nagy-Britanniában, Írországban és az USA-ban – meséli Sam Esther, leszbikus aktivista.

A brit parlamenti képviselő Rosie Duffield „bűne”, hogy lájkolta egy amerikai meleg rapper transzneműek elleni posztját, a képviselő mandátumába és politikai karrierjébe kerülhet, a brit Munkáspárt helyi LMBTQ tagozatának a nyomására.

Forrás: rt.com

(A borítóképen résztvevők fényképezik magukat a kulisszák mögött a Miss Trans Israel nevű, transzneműek számára rendezett szépségverseny elõtt Tel Avivban 2016. május 27-én. Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.