Nagy-Britannia 62 millió eurót fizet Franciaországnak, hogy feltartóztassa a migránsokat

Megugrott a norvég állampolgárságért folyamodó svédek száma · A közismert amerikai fürdőruha-magazin már a címlapon is transznemű modellt szerepeltet · Több mint száz dán autóst dobtak meg a nyáron kővel Svédországban · Nagy-Britannia 62 millió eurót fizet Franciaországnak, hogy feltartóztassa a migránsokat.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 20. 20:00
null
Verebiejai, 2021. július 14. Illegális bevándorlók a litvániai Verebiejai településen létesített menekülttáborban 2021. július 13-án. Litvánia rendkívüli állapotot rendelt el a szomszédos Fehéroroszországból érkezõ közel-keleti és afrikai migránsok áradata miatt, továbbá elkezdte határzár kialakítását és csapatok telepítését a határra, hogy megállítsa a területére illegálisan belépni akarókat. MTI/AP/Mindaugas Kulbis Fotó: Mindaugas Kulbis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megugrott a norvég állampolgárságért folyamodó svédek száma

Tavaly januárban Norvégia lehetővé tette a kettős állampolgárság intézményét, azóta 3000 százalékkal megnövekedett azon svédek száma, akik norvég állampolgárságért folyamodtak. Eddig nyolcvanezren adták be a kérelmüket, közöttük a legnagyobb csoport a svédeké: összesen 8173-an szeretnének norvég állampolgárrá válni. Az állampolgárság elnyeréséhez szükséges, hogy a pályázó minimum hét éve éljen Norvégiában, valamint bizonyítani tudja, hogy el tudja magát tartani.

Forrás: NRK

A közismert amerikai fürdőruha-magazin már a címlapon is transznemű modellt szerepeltet

Amerika egyik legismertebb fürdőruhaszaklapja, a Sports Illustrated Swimsuit fennállása óta először transznemű női modellt választott címlapja illusztrálására. A biológiai férfinak született transznemű nő, Leyna Bloom 2021 tavaszán debütált a magazin belső oldalain, és azóta is rendszeres, sőt központi figurája az amerikai bikiniszaklapnak, amely az Instagram-oldalán szinte csak Bloomot szerepelteti. A modell szerepeltetése a nyomtatott magazin címlapján azonban még a transzbarát magazin – és divatszakma – számára is mérföldkő. Leyna Bloom, akinek 400 ezer követője van az Instagramon, úgy kommentálta saját címlapfotóját a közösségi médiában: „Ez a történelmi pillanat sokak számára gyógyírt jelent majd az elszenvedett fájdalmak miatt. Megérdemeljük ezt a megnyugvást, amelyre évmilliókat kellett várnunk, hogy megmutathassuk, igazi túlélők és csodálatos emberek vagyunk.”

A történelmi címlappal kapcsolatban a Page Six hírportálnak is nyilatkozó Bloom elmondta, hogy mindez még csak a kezdet, és egészen biztosan nem az utolsó történelmi tett, amelyet véghez fog vinni. A világ változik és az embereknek észre kell venniük, hogy a történelmi változás pillanatában élnek.

Forrás: TheBlaze

A címlap: Instagram

A Sports Illustrated Swimsuit Instagram oldala még több Leyna Bloom-képpel: Instagram

Több mint száz dán autóst dobtak meg a nyáron kővel Svédországban

Dán utazókra és munka miatt ingázó autósokra vadásznak ismeretlenek Svédországban. Az elkövetők a Malmőből Dánia felé vezető autópályán dobják meg kövekkel az arra haladó dánokat, de még a kerülő utakon is előfordulnak ilyen bűncselekmények. Az esetek száma már meghaladta a százat, egy autós pedig életveszélyesen megsérült. A rendőrség nagy erőket vezényelt a bűncselekmények felderítésére, de a nyomozók eddig nem jártak sikerrel, ezért a nemzeti operatív részleget is bevetették; a felderítésben a rendőrökön kívül kriminológusok és igazságügyi pszichiáterek is részt vesznek.

Forrás: Bulletin, SVT

Nagy-Britannia 62 millió eurót fizet Franciaországnak, hogy feltartóztassa a migránsokat

Franciaország és Nagy-Britannia kedden este írja alá azt a bilaterális megállapodást, amelynek értelmében Franciaország elkötelezi magát, hogy területén feltartóztatja a Nagy-Britannia felé igyekvő illegális bevándorlókat. A francia területen és felségvizeken a szigetország érdekében tett határvédelmi erőfeszítések és költségek ellentételezéseként Nagy-Britannia évente 62,7 millió eurót fizet az európai kontinensen a brit érdekeket védő szomszédjának.

A „kihelyezett” határvédelmi intézkedések részeként a francia határőrök feladata lesz a La Manche csatornán az apró csónakokkal útnak induló migránsok megtalálása és feltartóztatása. A francia határvédelmi szervekre háruló többletfeladatok miatt a határőrök létszámát a francia kormány megduplázza. 2021 januárja óta a nagy-britanniai parti őrség 6600 illegális bevándorlót fogott el a brit partokon vagy azok közelében a nyílt tengeren. A francia határ- és parti őrség valamivel több, hozzávetőleg 8000, a brit partok felé induló migránst tartóztatott fel. A francia Europe1 hírcsatorna azonban arra figyelmeztet, hogy nem elég a migránsok feltartóztatásában javuló statisztikákat felmutatni, Franciaország Achilles-ina továbbra is ugyanaz marad: a hívatlan külföldi vendégek visszatoloncolása saját hazájukba.

Forrás: Europe1

(Borítókép: Illegális bevándorlók. Fotó: MTI/AP/Mindaugas Kulbis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.