Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kim Dzsong Un húga aggódik Dél-Korea és az USA közös hadgyakorlata miatt

Kim Jo Dzsong: Phenjan tovább dolgozik önvédelmi elrettentő eszközei fejlesztésén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 10. 9:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növelné a biztonsági fenyegetést az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlata a térségben 

 

—idézte kedden a KCNA észak-koreai hírügynökség Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húgát. Kim Jo Dzsong, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda-és agitációs osztályának vezetője leszögezte: Washington barátságtalan szándékait jelzi a hadgyakorlat, és egyúttal arra ösztönzi Phenjant, hogy tovább dolgozzon önvédelmi elrettentő eszközei fejlesztésén.

 

Hozzátette: Észak-Korea „árulásnak” tartja Szöul részéről a műveletet, valamint hangsúlyozta azt is, hogy nem születhet tartós béke a Koreai-félszigeten, ameddig az Egyesült Államok ki nem vonja csapatait és fegyvereit Dél-Koreából. Washington jelenleg mintegy 28 ezer katonát állomásoztat az országban.

 

Kim Jo Dzsong már augusztus elején óvott egy dél-koreai-amerikai hadgyakorlattól, amely szerinte

 

 árnyékot vetne a Korea-közi kapcsolatok fejlesztésére. 

A hadgyakorlatot a tervek szerint a jövő héten kezdik meg, de kedden már elkezdődött ennek előkészítése. Washington és Szöul tagadta, hogy a hadgyakorlatot támadás előkészítésére használná. Az utóbbi években az Egyesült Államok és Dél-Korea diplomáciai okokra hivatkozva csökkentette egyes hadgyakorlataik volumenét. A két Korea vezetője a tavasz folyamán több levelet is váltott egymással, és abban állapodtak meg, hogy újjáépítik a két fél között a bizalmat, és javítják a két ország kapcsolatát.

 

Borítókép: 2019. március 2-án Hanoiban készített kép Kim Jo Dzsongról, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húgáról, az országot irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetőjéről. Fotó:  MTI/AP/Reuters/Jorge Silva

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.