időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Ausztriában emelkedik a kórházban ápolt Covid-betegek száma

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.09.13. 17:02
Ausztriában emelkedik a kórházban ápolt Covid-betegek száma

Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése – késleltetve ugyan, de – magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is – derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott  adataiból.

Bécsben, Vorarlbergben és Alsó-Ausztriában már 13,7 százalékos a kórházak intenzív ágyainak telítettsége.

Az egészségügyi minisztérium égisze alatt működő szakértői bizottság előrejelzése még riasztó képet mutat: a járvány későbbi alakulását előre vetítő számítások szerint – melynek alapját a hét napra és százezer lakosra vetített fertőzési átlag képezi – már szeptember végére kritikus helyzet alakulhat ki a kórházakban. A jelenleg Ausztria-szerte rendelkezésre álló 2054 intenzív ágy kilenc százalékát már most Covid-betegek foglalják el. Amennyiben belátható időn belül nem sikerül laposítani a járványgörbét, jóval hamarabb éri el az ország a húszszázalékos telítettségi küszöböt, mint ahogyan azt a kormány várja – figyelmeztet a bizottság.

A három említett tartományban a szakértők szerint a 33 százalékos telítettség sem zárható ki.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1543 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta immár 711 573 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 753, az intenzív kezelésre szorulók 191-en vannak. A koronavírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 840-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 679 480.

Borítókép: Egészségügyi védőmaszkot viselő látogatók egy bécsi bevásárlóközpontban 2021. január 25-én. Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

Koronavírus a világban

Meghaladta az ötmilliót a Covid-áldozatok száma a világban

A dosszié összes cikke