Ausztriában emelkedik a kórházban ápolt Covid-betegek száma

Bécsben, Vorarlbergben és Alsó-Ausztriában a 33 százalékos telítettség sem zárható ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 13. 17:02
null
Bécs, 2021. január 25. FFP2 típusú egészségügyi védõmaszkot viselõ látogatók egy bécsi bevásárlóközpontban 2021. január 25-én. Ettõl a naptól kezdve Ausztriában kötelezõ az FFP2 védõmaszkok viselete az üzletekben és a tömegközlekedési jármûveken a koronavírus-járvány miatt. MTI/AP/Ronald Zak Fotó: Ronald Zak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése – késleltetve ugyan, de – magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is – derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott  adataiból.

Bécsben, Vorarlbergben és Alsó-Ausztriában már 13,7 százalékos a kórházak intenzív ágyainak telítettsége.

Az egészségügyi minisztérium égisze alatt működő szakértői bizottság előrejelzése még riasztó képet mutat: a járvány későbbi alakulását előre vetítő számítások szerint – melynek alapját a hét napra és százezer lakosra vetített fertőzési átlag képezi – már szeptember végére kritikus helyzet alakulhat ki a kórházakban. A jelenleg Ausztria-szerte rendelkezésre álló 2054 intenzív ágy kilenc százalékát már most Covid-betegek foglalják el. Amennyiben belátható időn belül nem sikerül laposítani a járványgörbét, jóval hamarabb éri el az ország a húszszázalékos telítettségi küszöböt, mint ahogyan azt a kormány várja – figyelmeztet a bizottság.

A három említett tartományban a szakértők szerint a 33 százalékos telítettség sem zárható ki.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1543 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta immár 711 573 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 753, az intenzív kezelésre szorulók 191-en vannak. A koronavírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 840-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 679 480.

Borítókép: Egészségügyi védőmaszkot viselő látogatók egy bécsi bevásárlóközpontban 2021. január 25-én. Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.