Az Európai Parlament az LMBTQ-propaganda mellett

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén 387 szavazattal, 161 ellenszavazat és 123 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban az EP-képviselők kiemelték: biztosítani kell, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozók élhessenek jogaikkal, beleértve a szabad mozgás és a családegyesítés jogát. 

Forrás: MTI2021. 09. 14. 12:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állásfoglalás szerint az egyik tagállamban megkötött házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot az összes többi tagállamban egységes módon kellene elismerni, és az azonos nemű házas- vagy élettársakat az eltérő nemű párokkal azonos módon kellene kezelni.

Az EP az állásfoglalásában arra biztatta a tagállamokat, hogy ismerjék el a gyermekek jog szerinti szüleinek a születési anyakönyvi kivonatban feltüntetett felnőtteket. A képviselők szerint a családegyesítés során 

a szivárványcsaládoknak ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint a heteroszexuális pároknak.

A családokat az egész unióban egységesen kellene kezelni ahhoz, hogy a tagállamok között mozgó családok gyermekei ne válhassanak hontalanná – jelentették ki.

Végezetül a képviselők szerint az Európai Bizottságnak jogérvényesítési eljárást kellene indítania Romániával szemben, mivel a házas- és élettársakról szóló jogszabályait az Európai Unió Bírósága korábbi ítélete ellenére sem módosította az azonos nemű párokra vonatkozóan. Hangsúlyozták továbbá, hogy 

álláspontjuk szerint Magyarországon és Lengyelországban hátrányos megkülönböztetés éri az LMBTQ-közösséget. 

Az Európai Parlament emiatt további uniós intézkedéseket, köztük kötelezettségszegési eljárást, igazságszolgáltatási és költségvetést érintő lépéseket vár a két ország kormánya ellen.

Borítókép: unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.