Lapozó: Az egyedül maradt afgán gyerekek hozzátartozóinak felkutatásán dolgozik az olasz Vöröskereszt

A beoltottság már feltétel az amerikai munkakeresők felvételéhez · Egy francia politikus a szegényeknek és a rendőröknek osztaná ki a marseille-i drogkereskedőktől elkobzott vagyont · Jól jövedelmező biznisz lett Franciaországban terrortámadás állítólagos túlélőjének lenni · Az egyedül maradt afgán gyerekek szüleinek, hozzátartozóinak felkutatásán dolgozik az olasz Vöröskereszt

Mediaworks
2021. 09. 01. 18:00
Esztergom, 2021. június 14. A Magyar Vöröskereszt jelképe a véradók világnapján az esztergomi vároldalon 2021. június 14-én. A Magyar Vöröskereszt hagyományteremtõ jelleggel folytatja a tavaly indult "Véradók fája" kezdeményezést. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottság az új feltétel az amerikai munkakeresők felvételéhez

Amióta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) nemrégiben jóváhagyta a Pfizer–BioNTech-vakcina teljes körű használatát, egyre több amerikai vállalat jelöli meg feltételnek az álláspályázatokban a munkakereső beoltottságát. A LinkedIn közösségi portál pedig már keresi a megoldást arra, hogy a felhasználók a portálon keresztül tájékozódhassanak a munkáltatók oltáspolitikájáról is.

A beoltottság kérdése egyelőre markánsan megosztja az amerikai álláskeresőket: a Gallup friss felmérése szerint a munkavállalóknak csak 52 százaléka ért egyet a kötelező immunizációval, 38 százalékuk pedig egyértelműen ellenzi azt. A munkavállalók súlyos megbetegedése miatti munkaerőhiány és/vagy a vállalatra nehezedő pénzügyi terhek miatt azonban a népszerű amerikai vállalatok egyre több szektorban írják elő meglévő munkatársaiknak is a szérum felvételét, például a United Airlines, a Delta Air Lines, a Goldman Sachs, a Facebook, a Google, a CNN, a Netflix, a Washington Post, a Tyson Foods és az NFL is.  

Forrás: NYTimes, CNNBusiness

Egy francia politikus a szegényeknek és a rendőröknek osztaná ki a marseille-i drogkereskedőktől elkobzott vagyont

Alexandra Louis, Marseille városának parlamenti képviselője, a francia kormánykoalíció jobbközép pártjának, az Agirnak a tagja azt javasolja, hogy a marseille-i drogkereskedőktől elkobzott javakat és készpénzt – amely évente akár 180 millió euró „talált pénzt” is jelenthet – a város rendőrségének és szegényeinek kell kiosztani. Louis elképzelése szerint a kábítószer-kereskedelem által termelt vagyont nem egy alkalommal, hanem szisztematikusan, rendszerszintűen kell visszaforgatni a két megjelölt kedvezményezett csoport számára. A francia jobboldali lap, a Valeurs Actuelles szerint a politikusnő javaslata egyenlő azzal a beismeréssel, hogy a francia kormány nem biztosít megfelelő finanszírozást a nemzeti rendőrség állományának növelésére és felszerelésére.

Emmanuel Macron szerdán látogat Marseille-be, ahol háromnapos tartózkodása során ismerteti a francia kormány akciótervét a város fejlesztésére. A tervek között szerepel majd az oktatás minőségének javítása, a kábítószer-kereskedelem elleni harc, a közbiztonság javítása, a szociális lakáshálózat és a közlekedés fejlesztése, valamint a Marseille-hez közeli Calanques Nemzeti Park természeti értékeinek megerősített védelme.

Forrás: ValeursActuelles, FranceTVInfo

Jól jövedelmező biznisz lett Franciaországban terrortámadás állítólagos túlélőjének lenni

Jól jövedelmező biznisz lett Franciaországban a párizsi Bataclan színházban történt terrortámadás állítólagos túlélőjének lenni. A francia hatóságok eddig összesen 13 imposztort lepleztek le, akik nemcsak azt állították, hogy a Bataclanban elkövetett merénylet túlélői, hanem hatalmas kártérítéseket is zsebre tettek. A francia hatóságok a legnagyobb szélhámosok között azonosította be a 26 éves Jean-Luc Batisse-t, aki éveken át sikerrel vezette meg a francia rendőrséget, a terrortámadások áldozatait segélyező szervezeteket, sőt a saját családját is.  Jean-Luc Batisse összesen 77 ezer euró kártérítést zsebelt be jogtalanul.

Bírósági tárgyalása során Batisse beismerte a csalást, és hogy a terrortámadás idején valójában a Párizstól 380 kilométerre fekvő Nancy-ban tartózkodott. A francia bíróság Batisse-t mindössze három és fél év börtönbüntetésre ítélte, és megdöbbentő módon azt is csak felfüggesztve.

Forrás: FranceTVInfo

Az egyedül maradt afgán gyerekek szüleinek, hozzátartozóinak felkutatásán dolgozik az olasz Vöröskereszt

A Kabulból induló legutolsó repülőgép fedélzetén három szülői kíséret nélküli gyermek érkezett a Róma melletti ciampinói repülőtérre. A kaotikus menekítési körülmények következtében több kiskorú a családtagjai nélkül, egyedül érkezett meg Itáliába. Az olasz Vöröskereszt kiemelt feladatának tekinti az afgán menekült családok egyesítésének megvalósítását. Az országba érkezők adatainak felvétele után megpróbálják felkutatni, melyik táborban helyezték el a hozzátartozóikat, és a gyermekek fotóinak segítségével megpróbálják egyesíteni a családokat. A menekültek az otthon maradt rokonokkal is kapcsolatot tarthatnak a szervezet segítségével. 

Forrás: LaStampa

Borítókép: A Magyar Vöröskereszt jelképe a véradók világnapján az esztergomi vároldalon. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.