Magyar és cseh, két jó barát – Orbán Viktor Prágában tárgyal

Andrej Babiš cseh miniszterelnök segítséget nyújt a magyar határ megvédésében.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 29. 11:11
ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor Csehországban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prágába érkezett szerda reggel egynapos hivatalos csehországi látogatásra Orbán Viktor miniszterelnök, ahol Andrej Babiš cseh kormányfővel tart kétoldalú megbeszéléseket.

Prágába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkísérte Orbán Viktort. – Magyar és cseh, két jó barát – írta Facebook-oldalára Szijjártó Péter, aki szerint a barátságot Andrej Babiš az elmúlt napokban is bizonyította, hiszen újabb ötven cseh rendőr érkezik Magyarországra, hogy segítsenek megvédeni a déli határt.

A cseh rendőrök október 15-től két hónapig fognak szolgálatot teljesíteni a magyar–szerb határszakaszon. Kiküldésükről a cseh kormányfő múlt heti magyarországi látogatáskor beszélt, amikor Orbán Viktorral Röszkére látogattak. – Csehország ezzel világosan jelzi, hogy bár nincsenek schengeni külső határai, ezen határok védelmében szolidárisak vagyunk partnereinkkel – mondta Jan Hamáček cseh belügyminiszter hétfőn.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cseh miniszterelnök múlt héten, a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson felszólalva a tömeges, ellenőrzés nélküli migráció helyett a születések számának növelését nevezte az egyetlen fenntartható megoldásnak Európa kihalásának megakadályozására. A Lidové Noviny című cseh lapnak szombaton adott interjúban azt mondta, a magyar modell szerint alakítaná a cseh családtámogatási politikát, amennyiben az október elején esedékes képviselőházi választásokon mozgalma győzne, és újra kormányt alakíthatna. – Már növeltük az adókedvezményeket és a családtámogatást a két- és háromgyermekes családoknak, és ez utóbbit szeretnénk 400 ezer koronára (5,6 millió forint) emelni. Javasoljuk a lakás- vagy házvásárlási kölcsönök emelését is – jelentette ki.

 

Borítókép: Andrej Babiš cseh kormányfő katonai tiszteletadás mellett fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egynapos hivatalos csehországi látogatásán Prágában 2021. szeptember 29-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.