Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rekordszámú fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában

Vagy tíz napig lezárások lesznek, vagy bevezetik a védettségi igazolványokat – figyelmeztet a szakértő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 29. 11:51
Belgrd, 2021. szeptember 18. A koronavrus-jrvny miatt bejelentett korltozsok ellen tntetnek a szerb fvrosban, Belgrdban 2021. szeptember 18-n. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú, 8467 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában szerdára, ami a koronavírus-járvány súlyosbodására utal, így a szakértők szerint újabb korlátozásokra lehet szükség a nyugat-balkáni országban. Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakértője szerint két megoldás lehetséges: vagy tíz napig lezárások lesznek, vagy bevezetik a védettségi igazolványokat még akkor is, ha egyesek diszkriminatívnak, alkotmányellenesnek tartják őket.

Szerbiában eddig sosem érte el a nyolcezret a napi új fertőzöttek száma, az eddigi rekord 2020. december elsején volt, amikor is 7999 esetet vettek nyilvántartásba. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 8467-tel 926 269-re, a járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában 45-tel 8142-re növekedett.

 

Borítókép: A koronavírus-járvány miatt bejelentett korlátozások ellen tüntetnek a szerb fővárosban, Belgrádban 2021. szeptember 18-án.
Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.