Faji alapon értékeli egy amerikai cég az alkalmazottait

Mostantól évente értékeli faji kérdésekben az AT&T vállalat az alkalmazottait. Emellett egy továbbképzést is indítottak, amiben antirasszista könyvek elolvasását ajánlják a munkavállalóiknak, és azt állítják, hogy minden fehér ember rasszista - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 10. 31. 19:04
A kép csak illusztráció. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyakrabban előfordul, hogy a vállalatok antirasszista képzések elvégzésére kötelezik alkalmazottaikat, vagy pedig a kritikus fajelmélet ideológiája szerint faji alapon megosztják a munkavállalókat. Ehhez hasonló eset történt nemrégen az AT&T távközlési szolgáltatónál is.

A teljes programot három kategóriára, a “figyelj, értsd és cselekedj” kategóriákra osztották. Az alkalmazottaknak pedig elolvasásra javasoltak több antirasszista szerzőtől származó könyvet is, amelyek a kritikus fajelméletet népszerűsítik.Az AT&T vezérigazgatója John Stankey egy levelében kifejezetten támogatja az ideológia terjesztését, és George Floyd halálát úgy emeli ki, mint egy katalizátort, ami arra késztette Amerika vállalatait, hogy megváltoztassák a faji kérdésekben a véleményüket, hívja fel rá a figyelmet a The Post Millenial.

Stankey továbbá azt is megemlítette, hogy a koronavírus-járvány jót tett a baloldaliak számára, mivel lehetővé tette, hogy "mélyebb és értelmesebb módon szálljanak szembe a rasszizmus számos arcával", és szembenézzenek azzal, hogy mennyire megosztott a társadalom. Emellett egy 21 napos faji egyenlőségi kihívásról is szót ejtett a vezérigazgató.

A nemrégen nyilvánosságra került teljes antirasszista képzési program, és egy alkalmazott elmondása szerint a továbbképzéseken azt tanították, hogy a fehér emberek jelentik a problémát, mivel ők lehetnek csak rasszisták. Egy vezető beosztású alkalmazott szerint, aki hajlandó volt név nélkül nyilatkozni, azt mondta, hogy az AT&T vezetői mostantól évente értékelik a sokszínűséggel és a fajjal kapcsolatos kérdésekben az alkalmazottaikat.

A vállalat munkavállalóinak kötelező részt vennie vitacsoportokban, könyvklubokban, mentorprogramokon, és faji átneveléssel kapcsolatos gyakorlatokon. Emellett a forrás szerint a fehéreknek hallgatólagosan be kellett vallaniuk a "bűnrészességüket, a szisztematikus rasszizmus és a fehér privilégiumok" miatt, ellenkező esetben alacsony pontszámokat kaptak volna a teljesítményértékeléseik során.

A gyakorlatok végén pedig az alkalmazottakat arra kérték, hogy írjanak alá egy hűségvállalást, ami szerint továbbra is szorgalmazni fogják a "rendszerszintű rasszizmus" lebontását, és a gyűlöletkeltőnek feltüntetett nyelvezet elítélését. Ha pedig ezt valaki nem teszi meg, akkor onnantól rasszistának lesz bélyegezve - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: csak illusztráció. Forrása: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.