Lemondták a részvételt a feketék, elmarad a halloween

A méltányossággal és a befogadással kapcsolatos aggodalmaik miatt lemondta a Halloweent az iskola vezetése, mivel a fekete fiúk nem akartak részt venni a programokon.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 10. 15. 16:40
Haunt O'ween Halloween open-air adventure in Woodland Hills, Los Angeles, California
epa09499174 Jianna, four years old, paints a pumpkin during the open-air Halloween event 'Haunt O'ween' in Woodland Hills, Los Angeles, California, USA, 30 September 2021. The event runs from 01 to 31 October 2021. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT Forrás: (A borítókép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/ETIENNE LAURENT)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy seattle-i általános iskolában azok után mondták le a halloween alkalmából rendezett programokat, hogy a fekete fiú diákok egy része kijelentette, nem fognak ünnepelni, mert a színes bőrű diákokat hátrányosan megkülönböztetik az ünneplés során – számolt be a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.

Az iskola október 8-án egy hírlevélben közölte a hírt a diákok szüleivel.

Olyan iskolaként, amely kiemelt fontosságúnak tartja a méltányosságot, elhatárolódunk a hagyományosan minden évben megrendezett tökparádé rendezvénytől, és arra kérjük a diákokat, hogy ne viseljenek jelmezt az iskolában

– áll a levélben.

Az iskola szerint a döntés célja, hogy tiszteletet mutasson minden, az iskolába járó gyermek irányába.

Mint írják, a halloweeni esemény olyan helyzetet teremt, amely során egyes diákokat kirekesztenek a hitük, anyagi helyzetük vagy élettapasztalataik miatt. A jelmezes bulik gyakran sok gyerek számára kellemetlenek, mivel elvonja a diákok és a tanárok figyelmét is a tanulásról. A nagy események zajosak, és sokszor tömegek gyűlnek össze ünnepelni. Néhány diák élvezi ezt a szituációt, de másokat zavarhat a hangzavar és a tömeg, kirekesztettnek érzik magukat, és ezzel kell megküzdeniük, ami kényelmetlen és idegesítő a gyermekek számára.

A halloween helyett a diákok befogadóbb őszi rendezvényeken vehetnek részt. Ennek érdekében az iskola szervez egy, az őszről szóló tematikus tanulmányi egységet. A hírlevél szerint a gyermekek megtekinthetik az őszről készült műalkotásokat, és megoszthatják az érzéseiket az évszakkal kapcsolatban.

A levél végén megköszönik a szülők támogatását, annak ellenére, hogy ők nem játszottak szerepet a döntéshozatal folyamatában, és nem is konzultált velük senki az iskola vezetőségéből. Végül pedig arra kérik a szülőket, hogy csatlakozzanak a faji méltányossággal foglalkozó bizottsághoz, amely a halloweeni programok törlését is kezdeményezte.

A Seattle Public Schools szóvivője szerint a döntést az iskola faji méltányossági csoportja hozta meg többéves vita után.

Legalább öt éve folyamatosan viták folynak az iskolai tökparádéról. Az iskola Racial Equity Team szeptemberben ismét felvetette a témát, és a tagok megtették a szokásos ajánlásaikat

– nyilatkozta a szóvivő, akinek állítása szerint más seattle-i iskolák is lemondták a halloween-ünnepségeket a közelmúltban, mivel a fekete diákok nem akarják ünnepelni ezt az eseményt.

A történtekről a beszámoló eredetileg a V4NA Nemzetközi hírügynökség oldalán jelent meg.

(A borítókép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.