Megtartják Mako japán hercegnő három éve halogatott esküvőjét

Fumihito trónörökös legidősebb lánya poszttraumás stressztől szenved a túlzott médiafigyelem miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 01. 13:24
Japan’s princess Mako’s wedding ceremony to be held on Nov.4, 2018
Japan’s princess Mako’s wedding ceremony to be held on Nov.4, 20 Fotó: POOL FOR YOMIURI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem három éve tartó halogatás után ez év október 26-án megtartják Mako japán hercegnő esküvőjét – jelentette be pénteken a császári palota, amely azt is elismerte, hogy Fumihito trónörökös legidősebb lánya poszttraumás stressztől szenved a túlzott médiafigyelem miatt.

Naruhito császár unokahúga és vőlegénye, a közrendi Komuro Kei 2018-ra tervezett esküvőjét a férfi családjában felmerült pénzügyi viták, köztük Komuro iskoláztatásának költségei miatt halasztották el. 

Az esküvő után az ifjú pár az Egyesült Államokba fog költözni, ahol a leendő férj egy ügyvédi irodában dolgozik. Komuro idén júliusban fejezte be jogi tanulmányait az Egyesült Államokban. 

Médiaértesülések szerint a vőlegény családját érintő pénzügyi viták miatt mellőzik a császári udvar hagyományos esküvői szertartásait, köztük az eljegyzési ceremóniát és az uralkodópárral való találkozót a frigy előtt. A japán császári családban nagyon ritkán fordul elő az, hogy az esküvőt a hagyományos szertartás nélkül rendezzék meg. Mako hercegnő ráadásul példátlan módon elutasította azt a 150 millió jenes (420 millió forint) egyszeri juttatást, amelyet a császári udvarból való távozással ajánlanak fel a közrendű személlyel frigyre lépő családtagoknak, hogy az uralkodóház volt tagjaként is méltó körülmények között élhessenek.

Mako hercegnő és barátja 2017 szeptemberében jelentette be összeházasodási szándékát. 2018 nyarán azonban a menyasszony szülei közölték a vőlegénnyel, hogy a családjában kirobbant anyagi természetű viták miatt nem tarthatják meg az esküvőt az ügy rendezése nélkül. 

Egy évvel később Komuro bejelentette a pénzügyi kérdések megoldását, és elnézést kért azért, mert sok embernek bajt okozott azzal, hogy nem adott világos magyarázatot a pénzügyi vitát illetően. Az anyagi természetű vita a vőlegény édesanyja és volt élettársa között alakult ki, utóbbi finanszírozta ugyanis a fiatalember jogi tanulmányait.

A vőlegény hétfőn tért vissza Japánba először azóta, hogy 2018-ban New Yorkba ment egy jogi egyetemre. Jelenleg édesanyja jokohamai otthonában tartózkodik a karanténkötelezettség miatt. A hercegnő poszttraumás stressz szindrómától (PTSD) szenved a túlzott médiafigyelem miatt, amely a házassági szándék bejelentése óta irányul rá és vőlegénye családjára – közölte a császári palota. Stressz okozta betegségtől szenvedett Mako nagynénje, Maszako császárné is, aki azért állt nagy nyomás alatt, mert nem tudott fiúutódot szülni az uralkodónak.

Borítókép: Mako japán hercegnő és vőlegénye, Komuro Kei Fotó: Pool for Yomiuri

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.