időjárás 3°C Virgil 2021. November 27.
logo

Németh Zsolt: Az üldözött keresztények támogatása nem diszkrimináció

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.27. 14:58
Németh Zsolt: Az üldözött keresztények támogatása nem diszkrimináció

– Az üldözött keresztények támogatása nem jelent hátrányos megkülönböztetést a világ más üldözöttei számára – hangsúlyozta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán a bizottság ülése után az MTI-nek. Az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár a tavalyi tevékenységükről számolt be. Ezzel kapcsolatban Németh Zsolt elmondta:

a magyar kormány a világon elsőként vállalta programjában üldözött keresztények megsegítését, de emellett más üldözött vallási, etnikai csoportokat is támogat.

A kormánypárti politikus a magyar kormány humanitárius erőfeszítéseivel kapcsolatban kiemelte: ez nem valamiféle multilaterális együttműködésben való részvétel, hanem valódi, közvetlen segítség a rászorulóknak. Célja pedig az, hogy az érintettek a szülőföldjükön boldogulhassanak. Ne hagyják el otthonukat, vagy ha már erre kényszerültek, minél előbb hazatérhessenek. Az ilyen segítség pedig csökkenti az illegális migráció más országokat közvetlenül fenyegető hatását is – fűzte hozzá Németh Zsolt. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a kormány nemzetközi humanitárius segítségnyújtását méltatva elmondta: a Hungary Helps programnak tavaly világszerte több mint négyszázezer közvetlen kedvezményezettje volt.

Borítókép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár Khankéban, a jezidi menekülttáborban tesz látogatást 2021. mrácius 8-án. Fotó: MTI/Fehér Bertalan