Németh Zsolt: Az üldözött keresztények támogatása nem diszkrimináció

A magyar kormány a világon elsőként vállalta programjában üldözött keresztények megsegítését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 27. 14:58
AZBEJ Tristan
Khanke, 2021. március 9. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelõs államtitkár (k) Khankéban a jezidi menekülttáborban tesz látogatást 2021. március 8-án. MTI/Fehér Bertalan Fotó: Fehér Bertalan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az üldözött keresztények támogatása nem jelent hátrányos megkülönböztetést a világ más üldözöttei számára – hangsúlyozta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán a bizottság ülése után az MTI-nek. Az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár a tavalyi tevékenységükről számolt be. Ezzel kapcsolatban Németh Zsolt elmondta:

a magyar kormány a világon elsőként vállalta programjában üldözött keresztények megsegítését, de emellett más üldözött vallási, etnikai csoportokat is támogat.

A kormánypárti politikus a magyar kormány humanitárius erőfeszítéseivel kapcsolatban kiemelte: ez nem valamiféle multilaterális együttműködésben való részvétel, hanem valódi, közvetlen segítség a rászorulóknak. Célja pedig az, hogy az érintettek a szülőföldjükön boldogulhassanak. Ne hagyják el otthonukat, vagy ha már erre kényszerültek, minél előbb hazatérhessenek. Az ilyen segítség pedig csökkenti az illegális migráció más országokat közvetlenül fenyegető hatását is – fűzte hozzá Németh Zsolt. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a kormány nemzetközi humanitárius segítségnyújtását méltatva elmondta: a Hungary Helps programnak tavaly világszerte több mint négyszázezer közvetlen kedvezményezettje volt.

Borítókép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár Khankéban, a jezidi menekülttáborban tesz látogatást 2021. mrácius 8-án. Fotó: MTI/Fehér Bertalan

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.