időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Többen meghaltak egy hajószerencsétlenségben Haitinél

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.31. 10:13

Legalább tizenkilencen életüket vesztették szombaton egy hajószerencsétlenségben Haiti partjainál – erősítette meg Ariel Henry, a szigetország ideiglenes miniszterelnöke Twitter-oldalán a vonatkozó sajtóértesüléseket. A hajó szombat reggel süllyedt el a természeti csapások és belpolitikai bizonytalanság sújtotta karibi ország déli partvonala előtt.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, de Etienne Coté-Paluck helyi újságíró mikroblogján szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a hajó túl volt terhelve. Hozzátette, hogy a haitit sújtó üzemanyaghiány megnehezíti a mentési munkálatokat.

A Le Nouvelliste című helyi lap úgy tudja, hogy a Dominikai Köztársaság határán található Anse-r-Pitre és Marigot település között közlekedő hajó utasok mellett cementet, élelmiszert és üzemanyagot is szállított. A mentőegységeknek legalább harminc embert sikerült kimenteniük a tengerből.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.