A Fehér Ház szükség esetén készenléti tervet dolgoz ki az omikron variáns miatt

Az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház együttműködik vakcinagyártó cégekkel annak érdekében, hogy szükség esetén készenléti tervet dolgozzanak ki a koronavírus új, omikron nevű variánsának kezelése érdekében – közölte hétfőn Joe Biden amerikai elnök.

Forrás: MTI2021. 11. 29. 22:07
BIDEN, Joe
Arlington, 2021. november 29. Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a koronavírus dél-afrikai mutációjának, az omikronnak a terjedését megfékezõ intézkedésekrõl a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében 2021. november 29-én. MTI/EPA/Bloomberg/Oliver Contreras Fotó: Oliver Contreras
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök igyekezett megnyugtatni az amerikaiakat, azt állítva: az Egyesült Államok készen áll arra, hogy kezelni tudja a járványhelyzetet az omikron megjelenése nyomán, egyúttal fogadkozott, hogy szükség esetén felgyorsítják a vakcinafejlesztést – írja az MTI.

Ez a variáns aggodalomra, nem pánikra ad okot

– jelentette ki Biden a Fehér Házban, miután találkozott a járványkezelésért felelős csoportjával.

Előbb vagy utóbb itt, az Egyesült Államokban is megjelennek az ezzel a variánssal fertőzött páciensek

– mondta.

A Fehér Ház együttműködik a Pfizer, a Moderna és a Johnson and Johnson vakcinagyártókkal, hogy szükség esetén készenléti tervet dolgozzanak ki a koronavírus új, omikron nevű variánsának kezelése érdekében – közölte.

Anthony Fauci, az elnök járványügyi főtanácsadója korábban azt mondta: nem valószínű, hogy az Egyesült Államok újabb korlátozásokat vezet be az omikron variáns miatt.

Az Egyesült Államokban hétfőn lépett életbe az intézkedés, amelynek értelmében a legtöbb esetben megtiltják a beutazást nyolc afrikai országból – a Dél-afrikai Köztársaságból, Botswanából, Zimbabwéből, Namíbiából, Lesothóból, Szváziföldről, Mozambikból és Malawiból – az először a Dél-afrikai Köztársaságban azonosított variáns miatt. A lépés célja, hogy lassítsák a vírus terjedését, illetve több időt biztosítsanak a szakértőknek ahhoz, hogy felmérhessék: mennyire okoz súlyos fertőzést az új variáns, mennyire fertőző és miként reagál a védőoltásokra.

Az amerikai elnök szerint a korlátozásoknak ezenkívül az is a célja, hogy több időt nyerjenek még több ember beoltásához. Biden mindemellett arra kérte az embereket, hogy viseljenek maszkot mind beltéren, mind pedig a nyilvános eseményeken, mások társaságban.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a koronavírus dél-afrikai mutációjának, az omikronnak a terjedését megfékező intézkedésekről a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2021. november 29-én. (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Oliver Contreras)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.