Ausztriában először haladta meg a fertőzöttek napi száma a tízezret

A fertőzöttek számának további növekedésével alig két héten belül a kórházak intenzív osztályai elérhetik a kritikus telítettségi szintet.

MTI
2021. 11. 10. 20:30
VAN DER BELLEN, Alexander
Bcs, 2021. oktber 27. Egszsggyi dolgoz beadja a koronavrus elleni oltst egy nnek a bcsi Hofburgban 2021. oktber 26-n. Alexander Van der Bellen osztrk elnk mintegy 300 embert hvott meg, hogy az egykori csszri palota termeiben kapjk meg a vdoltsukat. MTI/AP/Lisa Leutner Fotó: Lisa Leutner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztriában a járvány kitörése óta először haladta meg a koronavírussal fertőzöttek napi száma a tízezres küszöböt. Az osztrák hatóságok szerdai tájékoztatása szerint 11 400 új esetet azonosítottak az utóbbi 24 órában. 

Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint a fertőzöttek számának további növekedésével a kórházak intenzív osztályai alig két héten belül elérhetik a kritikus telítettségi szintet.

November harmadik hetére a fertőzöttségi ráta százezer lakosra vetítve elérheti az ezret.

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba hétfőn a koronavírus ellen be nem oltottaknak. A kormány döntése értelmében csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze. Az úgynevezett 2G szabály értelmében az oltás óta legfeljebb kilenc, a gyógyulás óta legfeljebb hat hónap telhet el, és csupán a negatív PCR-teszteredmény felmutatása hétfőtől már nem elegendő. A munkahelyeken viszont továbbra is elég a negatív koronavírusteszt felmutatása.

 A járvány kezdete óta Ausztriában 911 175 ember kapta el a fertőzést és 11 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. A 8,9 milliós ország lakosságának 65 százaléka esett át a teljes immunizáción és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

 

Borítókép: Beadják a a koronavírus elleni oltást egy nőnek a bécsi Hofburgban. (Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.