Bevándorlók miatt szűnik meg a migránsokat támogató központ

Illegális bevándorlók megsegítésével és ételosztással foglalkozott a központ, amely most bezárja a kapuit, miután saját bevallásuk szerint is több olyan problémával szembesültek, amit nem tudnak megoldani – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 06. 17:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bezárást maga a központ jelentette be a Facebookon, amelyben kiemelték, hogy mennyit tettek a helyi közösségért. „Az elmúlt hat hónapban a központ éjjel-nappal küzdött és folyamatosan kényes helyzetekben találtuk magunkat. Gyakran fizikai ellenállással szembesültünk, a tüzek, az erőszak és a világjárvány közepette támogattuk a nehézségekkel küzdő embereket, hogy megtalálják a helyüket, illetve jobb életkörülményeket biztosíthassunk nekik. Megvédtük a közösséget, amely a viael Molise 68 közelében élt”, írta a Macao nevű migránsközpont a közösségi oldalán.

A bezárásról szóló plakáton továbbá azt állítják, hogy az elmúlt években a város, a szociális intézmények és számos egyesület támogatásával párbeszédet tudtak kialakítani a környékkel.

A központ azért döntött a bezárás mellett, mert többször kerültek összetűzésbe illegális migránsokkal.

„A makaói szociális központ, amely kilenc éve elfoglalta és elcsúfította a viale Molise utca épületeit, végre bejelentette, hogy megszűnik, ennek nagyon örülünk. Természetesen jobban szerettük volna, ha a város kilakoltatja őket az épületből, de végül az illegális bevándorlók űzték ki őket, akik a közelben lévő egykori vágóhíd épületében laknak” – írta Silvia Sardone, a Liga önkormányzati képviselője.

A központtal és környékével számos probléma volt az elmúlt időben, az illegális bevándorlók a szervezet épülete körüli parkokba és elhagyott épületekbe költöztek be, és tönkretették azokat.

Legutóbb egy antirasszista kiállítás megnyitóját tették tönkre a migránsok. Betörtek az őket is támogató Macao központba rudakkal ás késekkel felfegyverkezve, majd miután mindenki kimenekült az épületből, elbarikádozták magukat. A szervezet önkénteseinek rendőrt kellett hívniuk, akik kihozták az épületből és letartóztatták az illegális bevándorlókat.

Az esettel kapcsolatban Silvia Sardone azt nyilatkozta, „megmosolyogtat, hogy a Macao szociális központ elítéli a külföldi állampolgárok erőszakoskodását. Ezeket az embereket ők maguk fogadták szívesen. Köszönöm a rendőrségnek a professzionális beavatkozást azok védelmében is, akik gyűlölik a rendvédelmi szerveket.”

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: A központ kívülről (Forrás: Facebook/SilviaSardone)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.