időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo

Filmpremier: „A jogállamiság brüsszeli élharcosai” is megnézhetik az Elk*rtukat

Forrás: Sajtóközlemény
2021.11.05. 09:46 2021.11.05. 14:54
Filmpremier: „A jogállamiság brüsszeli élharcosai” is megnézhetik az Elk*rtukat

A Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében november 9-én Brüsszelben mutatják be az Elk*rtuk című, valós eseményeket feldolgozó politikai thrillert. „2006-ban Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon. Azonban Brüsszel urai, a »jogállamiság« brüsszeli élharcosai és az európai baloldal aktivistái fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet” – emelte ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján az akkori baloldali, Gyurcsány Ferenc vezette kormány visszaélve hatalmával, durva és törvénytelen rendőri erőszakkal fordult állampolgárai ellen, ezzel alapjaiban rengette meg a jogállamiságot – írja sajtóközleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja. 

A 2016-os megemlékezésen alkalmazott rendőri erőszakot és a baloldali kormány bukását feldolgozó, igaz történeten alapuló politikai krimi nemzetközi premiervetítésére kerül sor november 9-én Brüsszelben. 

A filmvetítést kerekasztal-beszélgetés követi a filmkészítőkkel.

Deutsch Tamás, a fideszes EP-képviselőcsoport vezetője kiemelte: „Különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, hiszen itt állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket. 

Ugyanakkor 2006-ban a baloldali kormányfő, Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon. 

– Brüsszel urai, a „jogállamiság” élharcosai és az európai baloldal aktivistái azonban a fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet! – fogalmazott Deutsch Tamás.

Borítókép: Képernyőfotó (YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.