Filmpremier: „A jogállamiság brüsszeli élharcosai” is megnézhetik az Elk*rtukat

A Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében november 9-én Brüsszelben mutatják be az Elk*rtuk című, valós eseményeket feldolgozó politikai thrillert. „2006-ban Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon. Azonban Brüsszel urai, a »jogállamiság« brüsszeli élharcosai és az európai baloldal aktivistái fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet” – emelte ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Forrás: Sajtóközlemény2021. 11. 05. 9:46
Fotó: Megafilm
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján az akkori baloldali, Gyurcsány Ferenc vezette kormány visszaélve hatalmával, durva és törvénytelen rendőri erőszakkal fordult állampolgárai ellen, ezzel alapjaiban rengette meg a jogállamiságot – írja sajtóközleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja. 

A 2016-os megemlékezésen alkalmazott rendőri erőszakot és a baloldali kormány bukását feldolgozó, igaz történeten alapuló politikai krimi nemzetközi premiervetítésére kerül sor november 9-én Brüsszelben. 

A filmvetítést kerekasztal-beszélgetés követi a filmkészítőkkel.

Deutsch Tamás, a fideszes EP-képviselőcsoport vezetője kiemelte: „Különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, hiszen itt állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket. 

Ugyanakkor 2006-ban a baloldali kormányfő, Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon. 

– Brüsszel urai, a „jogállamiság” élharcosai és az európai baloldal aktivistái azonban a fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet! – fogalmazott Deutsch Tamás.

Borítókép: Képernyőfotó (YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.