Hidvéghi: A bevándorláspártiak kiszipolyozzák a szegényebb országokat

Az EP-képviselő közölte, a tömeges bevándorlás veszélyezteti az európai kultúrát is.

Magyar Nemzet
2021. 11. 24. 9:35
EP-122116F_Plenary_23_Migration Fotó: Brigitte HASE Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önök álszent módon az emberi jogok védelmezőjeként tüntetik fel magukat, miközben a szegény országok kiszipolyozását erőltetik a jelentésekben – jelentette ki az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő. „Azt állítják, hogy a bevándorlás mindenkinek jó, hogy gazdaságilag előnyös, és hogy ezzel kifejezetten segítjük a szegény országokat is” – tette hozzá. Hidvéghi Balázs azonban rámutatott, ennek pont az ellenkezője igaz:

A tömeges bevándorlással, ami a kibocsátó országokból kivándorlást jelent, mindenki veszít. Európa számára jelentős anyagi költségeket jelent, és veszélyezteti az európai kultúrát is, amit szemben sokakkal itt ebben a házban, az európai emberek nem akarnak feladni.

Hozzátette: az elmaradottabb és szegényebb országok és kontinensek számára pedig nem jelent mást, mint kisemmizést. „Ha Európa valóban segíteni akar ezeken a régiókon, akkor nem a legképzettebb munkaerőt kell elszívni onnan. Sokkal inkább a segítséget kellene odavinni, ahol a baj van, gazdasági beruházásokkal, infrastrukturális fejlesztésekkel, vagy humanitárius segítséggel” – magyarázta az EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az uniós parlament strasbourgi ülésén (Fotó: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.