időjárás 27°C Hella 2022. május 27.
logo

Magyarországra tart az Európai Parlament „LMBTQ-nagykövete”

Magyar Nemzet
2021.11.10. 18:31 2021.11.10. 19:43
Magyarországra tart az Európai Parlament „LMBTQ-nagykövete”

Novemberben Magyarországra utazik Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-nagykövete – erről maga a német influenszer-blogger beszélt a Berliner Morgenpostban közölt interjúban. A lap rendkívül hosszas riportot készített a 28 éves férfival, aki elmondása szerint a tolerancia népszerűsítésének szenteli az életét. – A meleg férfiak csak addig tartoznak a társadalom közepéhez, amíg a heteroszexuális normáknak szentelik alá magukat – magyarázza Simonetti, aki a lapban például nyíltan amellett foglalt állást, hogy a meleg és biszexuális férfiaknak véradáshoz való jogát nem szabadna korlátozni. Noha a magyarországi útját nem részletezte, az írásban arról panaszkodott, hogy Berlinben gyakran homofób megjegyzésekkel illetik. Elmondása szerint reméli, hogy egyszer eljut oda, hogy az aktivizmusa a normalitás része lesz. Mint azt a Berliner Morgenpost megjegyzi, 

Simonetti a Raffi és rózsaszín szoknyája című gyermekkönyvével például óvodákba is rendszeresen ellátogat, és ott népszerűsíti azt.

A szóban forgó kötet egy Raffi nevű fiúról szól, aki eleinte fél rózsaszín szoknyában iskolába járni, ám végül osztálytársait is megtanítja rá, hogy másnak lenni jó.

Riccardo Simonetti a riportban arról is beszél, hogy őt az teszi szabaddá, hogy nem olyan, mint a társadalom többi tagja. Több mint háromszázezer online követőjének pedig folyamatosan politikai üzeneteket közvetít, például arról, hogy az LMBTQ-közösség jogait hogyan lehetne Európa-szerte előmozdítani. 

Én egész egyszerűen a saját fantáziámat élem. Minden nap van rajtam valami csillogó, a hajam pedig ki van bontva

– mesélte a riporternek. Simonetti szerint édesanyja vallásos katolikus családból származik, így kezdetben nehezen viselte, hogy a fia Barbie babákkal játszik. – Az irántam való szeretet miatt édesanyám megtanult együtt élni – vélekedett, hozzátéve: „Anya, meleg vagyok” címmel könyvet is írt tapasztalatáról, ami szintén közelebb hozta az édesanyjához. – A mama manapság büszkén visel szivárványszínű ruhákat – tette hozzá a riportban az influenszer. 

Noha a német lap nem írta meg, az említett könyvet a nyáron a McDonald’s gyermekmenüjéhez osztogatták. A jelenség ellen az Alternatíva Németországnak (AfD) párt egyik kölni képviselője tiltakozott, mondván: a homoszexuális propagandát távol kell tartani a kiskorúaktól.

 

Borítókép: Riccardo Simonetti (Fotó: Facebook/Riccardo Simonetti)