Szegregálják a diákokat a társadalmi igazságosságról szóló programokon

Rasszok alapján osztanák csoportokba a tanulókat a középiskolában a társadalmi igazságossággal kapcsolatos órákon. Az iskola célja a rendezvénnyel, hogy felszámolja a rasszizmus és az elnyomás örökségét – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 20. 18:43
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrég nyilvánosságra került e-mailek szerint egy New York-i középiskola azt tervezi, hogy a diákokat faji alapon osztja csoportokba a jövő héten megvitatásra kerülő társadalmi igazságossággal kapcsolatos órákon.

A szülőknek küldött e-mail szerint a Lower Manhattan Community középiskola programjának a célja, hogy segítsék felszámolni a rasszizmus és az elnyomás örökségét az Egyesült Államokban, mivel ez az állítólagos szisztematikus rasszizmus hatással van az iskolai közösségekre. Éppen ezért érthetetlen az intézmény vezetőjének e-mailje, amelyben Shanna Douglas azt írta, hogy

a hetedik és nyolcadik osztályos gyerekeket rasszok szerint csoportba fogják osztani.

Egy-egy csoportot kapnak a fehérek, az ázsiaiak, a többnemzetiségű diákok, míg a a feketék és a spanyolok közös csoportba kerülnek, a kétnapos rendezvény nyitókérdése pedig az lesz a rasszok szerint csoportokra osztott diákok felé, hogy „miért beszélünk egyáltalán faji identitásról”.

Douglas hozzátette, hogy „ebben a tanévben a rasszokra fogják helyezni a hangsúlyt, mivel a diákok egyre többet beszélnek róla, a közösségi médiában is egyre gyakrabban hallunk róla, és a szülők is többet beszélnek a témáról otthon a közelmúltban történt incidensek miatt”, és állítása szerint az iskolában korábban nem foglalkoztak megfelelően a faji problémákkal.

A szülők egy csoportja azonban azt nyilatkozta, hogy attól tartanak, hogy

a program jobban megosztja majd a diákokat, és a politikai töltetű rendezvény a későbbiekben prioritást fog élvezni a hagyományos programokkal és tanulmányokkal szemben.

A rendezvényen való részvétel nem kötelező.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.