Több utas megszökött egy marokkói gépről

Az eset miatt órákra le kellett zárni a mallorcai repteret.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 06. 11:18
Passengers are seen at Thomas Cook check-in points at Mallorca Airport after the world's oldest travel firm collapsed, in Palma de Mallorca
THOMAS COOK GRP-INVESTMENT/MALLORCA Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy órára le kellett zárni péntek este Spanyolország egyik legforgalmasabb repterét, mert több utas is futva próbált menekülni a kifutópályán, miután egy repülőgép kényszerleszállást hajtott végre Palma de Mallorca repülőterén pénteken – közölték a helyi hatóságok.

A Marokkóból Törökországba tartó gép egy utas rosszulléte miatt szállt le Mallorca szigetén, és amíg a mentők lehozták a gépről az utast, 

addig mintegy húsz másik ember kiszökött, és a kifutópályán elmenekült. 

Két főt letartóztattak. A rosszullétre panaszkodó utast is őrizetbe vették, miután a kórházban megállapították róla, hogy makkegészséges. Az El País című spanyol napilap szerint illegális bevándorlás támogatásával gyanúsítják. Az egyik utas, aki elkísérte a kórházba, szintén eltűnt. 

A repülőtér lezárása miatt 13 járatnak máshol kellett landolnia, 16 repülő pedig csak többórás késéssel tudott elindulni Palma de Mallorcából. A repteret péntek éjfél körül nyitották meg újra.

Borítókép: Utasok a mallorcai repülőtéren júliusban (Fotó: Enrique Calvo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.