időjárás -1°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Váratlanul lemondott a Twitter vezérigazgatója

Forrás: mediapiac.com
2021.11.29. 21:21 2021.11.29. 21:28
Váratlanul lemondott a Twitter vezérigazgatója

Hétfőn lemondott a Twitter vezérigazgatói tisztségéről Jack Dorsey – tudatta a közösségi médiaplatform társalapítója saját Twitter-bejegyzésében.

A Washington Post beszámolója szerint Dorsey 18 éven keresztül elfoglalt vezetői pozícióját Parag Agrawal technikai igazgató veszi át. A lap szerint a vezérigazgatónak a vállalat hivatalos szünnapján bejelentett lépése még a felsővezetők némelyikét is meglepte, a Nasdaq pedig felfüggesztette a kereskedést a Twitter részvényeivel – olvasható a Médiapiac.com a cikkében.

 

Emlékezetes: Dorsey-t több technológiai vállalat – köztük a Facebook és a Google – vezetőivel együtt idén tavasszal hallgatta meg az amerikai kongresszus, abban az ügyben vizsgálódva, hogy a platformok mennyiben járulnak hozzá az álhírek terjedéséhez, és hogy milyen szerepet játszhattak a Capitolium január 6-i ostromában. A Twitter és a hasonló vállalatok moderálási gyakorlata is heves vitákat váltott ki világszerte – írja a portál.

Talán a legnagyobb port kavaró eset az volt, amikor a Dorsey vezette platform tavaly ősszel korlátozta a New York Post nevű újság azon cikkének a megoszthatóságát, amelyben a később elnöknek megválasztott demokrata párti jelölt, Joe Biden fiának az ukrajnai korrupciós ügyeiről írtak.

Jelenleg a techcégek megregulázását már fontos feladatnak tekinti a politika az USA-ban és Európában egyaránt.

Érdekesség, hogy Dorsey lemondásával Mark Zuckerberg Facebook-vezér maradt az egyetlen olyan techcégvezető a Szilikon-völgyben, aki a vállalat alapításában is részt vett. Nemrégiben távoztak az Amazon és a Google vezérigazgatói is – derül ki a cikkből.

Borítókép: Jack Dorsey (Fotó: MTI/EPA/Kim Csul Szu)