Zemmour elindul az elnökválasztáson

A francia esszéista a Twitterre feltöltött videójában jelentette be indulását.

Magyar Nemzet
2021. 11. 30. 12:47
MACRON, Emmanuel; ZEMMOUR, ric
Versailles, 2021. oktber 20. Eric Zemmour jobboldali francia publicista a La France n'a pas dit son dernier mot (Franciaorszg mg nem mondta ki az utols szt) cm knyvrl tartott versailles-i beszlgetsre rkezik 2021. oktber 19-n. A francia kzvlemny-kutatk szerint a jelltsgrl szl dntst egyelre halogat Zemmournak komoly eslye lenne arra, hogy Emmanuel Macron hivatalban lv llamf vetlytrsa legyen a kvetkez prilisban esedkes francia elnkvlaszts msodik forduljban. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt az ideje cselekedni! − Éric Zemmour francia jobboldali esszéista ezzel az üzenettel jelentette be Twitter-oldalára feltöltött videójában, hogy elindul a jövő évi francia elnökválasztáson. 

Mint írja a videója alatti üzenetében, ezt a franciákért teszi, és azt üzeni, hogy számíthatnak rá.

Franciaországot már nem megreformálni kell, hanem megmenteni. Úgy döntöttem, indulok az elnökválasztáson. Éljen a Köztársaság, és különösen éljen Franciaország!

– üzente a publicista, aki videóüzenetében összefoglalta a francia nemzet legégetőbb és évtizedek óta válasz nélkül hagyott társadalmi, politikai és kulturális problémáit: a keresztény Franciaországban zajló népességcserét, a közbiztonság drámai romlását, a különféle kisebbségek hatalomátvételét a többség felett, a politikai vezetők behódolását nemzetközi szervezeteknek és kisebbségi ideológiáknak, azaz a francia kultúra és nemzeti identitás apránkénti felszámolását. Kijelentette: ma már nem Franciaország reformja a választások tétje, hanem Franciaország megmentése, és évezredes kultúrájának a fennmaradása.

Zemmour – aki hónapok óta lebegtette jelöltségét – jelenleg a harmadik helyen áll a felmérések szerint az elnökjelölti versenyben, 14-15 százalékos támogatottsággal. Emmanuel Macron francia elnök a szavazatok 25, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke a voksok 19-20 százalékát szerezné meg, ha most lennének a választások. Zemmour korábban úgy nyilatkozott, hogy ő az egyetlen, aki képes megmenteni Franciaországot, és az egyetlen, akinek van bátorsága és elszántsága ehhez.

Borítókép: Éric Zemmour jobboldali francia publicista a La France n’a pas dit son dernier mot (Franciaország még nem mondta ki az utolsó szót) című könyvéről tartott versailles-i beszélgetésre érkezik 2021. október 19-n (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.