A román miniszter szerint az üzemanyaglopás a kultúrájuk része

Egészen sajátos magyarázattal állt elő a román védelmi miniszter annak kapcsán, hogy „ipari mennyiségben” lopták az üzemanyagot a délkelet-romániai Constanta megyében található amerikai katonai támaszpontról – olvasható a Híradó.hu-n.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 19. 8:33
null
Nyíregyháza, 2012. január 10. A spórolás reményében összesen 120 liter üzemanyagot tölt kannákba a kútkezelõ Nyíregyháza-Sóstóhegyen az egyik töltõállomásnál a Kemecsei úton. Bruttó 10-10 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát 2012. január 11-én a Mol, ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December elején számolt be az oldal arról, hogy néhány román állampolgár azzal ásta alá Románia tekintélyét a stratégiai szövetséges Egyesült Államok – és számos más ország – előtt, hogy ipari mennyiségben lopták a gázolajat a Constanta megyében található, az amerikai hadsereg által használt Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról.

Az Itthon.ma beszámolójának köszönhetően a román védelmi miniszter az esetre adott szemérmetlen reakciója is napvilágot látott:

a Kogălniceanu katonai támaszponton történt üzemanyaglopásért végső soron az amerikaiak a felelősek, akik nem számoltak a román kulturális szokásokkal.

Vasile Dincu védelmi miniszter tulajdonképpen az amerikaiak tájékozatlanságára fogta, hogy a stratégiai fontosságú támaszpontról csak úgy el lehetett lopni az amerikai katonák orra elől kétmillió dollár értékű üzemanyagot – írja a Híradó.hu.

Dincu szerint a tolvajok egy, az amerikai katonai bázis területén kívül található feltöltőponton fértek hozzá a gázolajhoz.

Hanyagság volt ez (az amerikaiak részéről), mert nem ismerték eléggé a kultúránkat – magyarázta a történteket a miniszter.

Még november végén házkutatásokat végzett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség egy bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Constanta megyében kialakított légi támaszpontjáról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.