Be akartak törni a windsori kastélyba

Úgy tudni, a később elfogott betörőnél számszeríj volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 26. 13:00
II. ERZSBET;
Windsor, 2020. mrcius 26. A Buckingham-palota ltal kzreadott kpen II. Erzsbet brit kirlyn telefonon beszl Boris Johnson brit miniszterelnkkel a windsori kastlyban 2020. mrcius 26-n. Nagy-Britanniban a lakossg hrom napja csak az alapvet szksgleti cikkek, fleg lelmiszerek s gygyszerek beszerzsekor lphet az utcra az j koronavrus-jrvny megfkezse rdekben. MTI/EPA Fotó: Buckingham-palota Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti 

 – közölte a rendőrség, a média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt.

–A dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit őrizetbe vették, azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre – tájékoztatott a rendőrség. A közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről. 

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá. A Daily Mirror című lap szerint a gyanúsítottat a térfigyelő kamerákon észlelték.

A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek

– mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, „szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott”. Az újság szerint „a biztonsági eljárások jelentős átértékelése” várható az incidens után.

A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt. A hatósági közlemény szerint bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

Borítókép: A Buckingham-palota által közreadott képen II. Erzsébet brit királynő telefonon beszél Boris Johnson brit miniszterelnökkel a windsori kastélyban 2020. március 26-án (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.