Elfogtak egy embercsempészt Burgenlandban, mert lerobbant a járműve

A 31 migráns, köztük egy gyerek csaknem kilenc órát lehetett a kisteherautó rakterében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 05. 18:02
null
Kiefersfelden, 2021. február 15. Ausztriából érkezõ teherautót irányít ellenõrzõ ponthoz egy rendõr az A 93-as autópályán, a német határon, Kiefersfelden térségében 2021. február 15-én. Az elõzõ nap lépet hatályba az a német rendelkezés, amely a koronavírus-járvány miatt szigorítja a belépést az osztrák Tirol tartományból. MTI/AP/DPA/Matthias Balk Fotó: Matthias Balk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogtak egy embercsempészt a burgenlandi Sopronnyék települése mellett, mert lerobbant a kisteherautója, amelyben 31 menedékkérőt szállított – erősítette meg vasárnap az osztrák rendőrség a Kronen Zeitung című helyi lap korábbi jelentését. Az eset péntek este történt. 

A 36 éves férfit a rendőrök meg akarták állítani, de ő egyszerűen továbbhajtott, elmenekülnie azonban nem sikerült a motor meghibásodása miatt.

A 31 migráns, köztük egy gyerek csaknem kilenc órát lehetett a raktérben. Az osztrák hatóságok ellátták az embereket, míg a sofőrt őrizetbe vették.

Borítókép: Ausztriából érkező teherautót irányít ellenőrző ponthoz egy rendőr a német határon, Kiefersfelden térségében (Fotó: MTI/AP/DPA/Matthias Balk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.