Gyújtogatás okozhatta a tüzet egy holland menekültközpontban

A hatóságok egy ott lakó személyt őrizetbe vettek, többeket kórházba szállítottak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 29. 12:28
null
Bírsággal sújthatják a migránsokat Fotó: MTI/EPA/Arie Kievit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt ember megsérült, miután szerda hajnalban tűz keletkezett az észak-hollandiai Sneek városának menekültközpontjában, a hatóságok gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek egy személyt – jelentette az Omrop Fryslan regionális hírportál. A tűz a központ közös konyhájában lobbant fel, a tűzoltóknak körülbelül háromnegyed órájukba tellett eloltani. Három lakót füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. Két másik megsérült, őket a mentők látták el. A menekültközpont egyik egysége teljesen kiégett, több lakrészt kiürítettek és a lakókat másik központba szállították.

A hírportál arról tudósít, hogy a lakók szerint az egyik lakótársuk – az őrizetbe vett személy – követte el a gyújtogatást.

„Az állítások szerint a gyanúsított korábban izgatott volt, nyugtalanul viselkedett. A gyújtogatás ténye nem kizárt” – nyilatkozta Mario Kinderman, a regionális tűzoltóság munkatársa a hírportálnak.

Borítókép: az első menedékkérők érkeznek ideiglenes szállásukra, a hollandiai Kaatsheuvel városának Droomgaard üdülőparkjába 2016. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Arie Kievit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.