Már Amerikában is megjelent az omikron variáns

Kaliforniában detektálták az első fertőzöttet az új variánssal, a beteg dél-afrikai utazásából tért vissza San Franciscóba.

2021. 12. 02. 10:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai egészségügyi hatóságok megerősítették, hogy omikron variánssal fertőzött embert találtak Kaliforniában – írta a CNBC a betegség-ellenőrzési és megelőzési központ közlése nyomán. A teljesen beoltott illető november 22-én tért vissza dél-afrikai utazásából San Franciscóba, és november 29-én lett pozitív a tesztje – mondta Anthony Fauci, a Fehér Ház egészségügyi főtanácsadója.

A beteg karanténban van enyhe tünetekkel, sőt állapota folyamatosan javul. Kontakjainak tesztje negatív – olvasható a portálon. Jelenleg a kontaktkutatás folyik, más fertőzöttet még nem találtak.

Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója szerint minden olyan országban jelen van az omikron variáns, ahová az elmúlt 7–10 napban közvetlen járatok érkeztek Dél-Afrikából.

Eddig összesen 23 országban azonosították a koronavírus omikron variánsát.

Borítókép: A San Francsicó-i reptér (Forrás: Spencer Platt/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.