időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns Franciaországban

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.12.04. 15:14 2021.12.06. 18:08
Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns Franciaországban

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal, és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Megdöbbentő jelenetnek lehettek a tanúi a Franciaország északi részén lévő Cherbourg-en-Cotentin nevű település lakói december 2-án délután, amikor egy férfi szamurájkarddal támadt rendőrökre. A támadást megelőzően egy férfi bejelentést tett a rendőrségen, hogy a boulevard de l’Est-en található Leclerc áruház előtti benzinkúton egy férfi szablyával megfenyegette, majd ellopta az autóját.

A kiérkező rendőrök látták, hogy a tolvaj elveszti uralmát a jármű fölött, és egy hirdetőtáblának ütközik. Ezután kiszállt – ninjaruhába öltözve –, és a nála lévő szamurájkarddal a rendőrökre támadt.

A France Bleu értesülései szerint egy rendőrnő az állán, egy másik a fején sérült meg, amikor a harmadik rendőr tüzet nyitott, és három lövéssel leterítette a támadót, aki súlyosan megsérült, a törzsét, a hasát és a vállát érték a golyók, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fején megsérült rendőrnő sebét hét öltéssel kellett összevarrni.

A történtekre reagált Gérald Darmanin belügyminiszter is, aki Twitter-bejegyzésében támogatásáról biztosította a rendőrséget.

A rendőrség az esti órákban házkutatást tartott a támadó otthonában, akiről annyit lehet tudni, hogy 36 éves szenegáli állampolgár, és Papa M’B. néven ismerik. Sajtóértesülések szerint több szúrófegyvert is találtak az ellopott autóban. Yves Le Clair cherbourg-i államügyész elmondása alapján a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábbi drogügyei miatt már többször is elítélték. A hatóságok nem terrortámadásként kezelik az ügyet, és a férfit kihallgatják, amint az egészségi állapota ezt lehetővé teszi.

A Valeurs actuelles hetilap úgy tudja, hogy a környéken lakók előző este bejelentést tettek a rendőrségen, mert egy feketébe öltözött személy sétált az utcán karddal a kezében, de a járőrök senkit nem találtak, akire ráillett a személyleírás – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)