CNN: Felvillanyozná a politikai életet Hillary Clinton visszatérése

A CNN internetes portálján megjelent cikkben az ország legrátermettebb jelöltjének nevezték Clintont.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 19. 13:45
HILLARY CLINTON; BILL CLINTON
Washington, 2021. január 20. Bill Clinton korábbi amerikai elnök (b) s felesége, Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségre érkezik a washingtoni Capitoliumhoz 2021. január 20-n. A 78 éves Biden az Egyesült Államok 46. elnöke lesz. MTI/EPA/REPA/Reauters pool/Jonathan Ernst Fotó: Jonathan ERnst Forrás: MTI/EP/REPA/REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legrátermettebb lehetséges elnökjelöltnek nevezte kedden Hillary Clintont a CNN hírtelevízió, az internetes portálján is közzétett véleménycikkében, amelyben azt állította, hogy az amerikai politika izgatottan várja Clinton visszatérését.

− Az egész politikai életet, demokratákat és republikánusokat is felvillanyozott a lehetőség

− fogalmazott a hírtelevízió, leszögezve azt is, hogy Clinton alkalmasabb elnökjelölt lenne Joe Biden jelenlegi elnöknél a 2024-es választásokon.

− Figyelembe véve a tapasztalatát, mint egykori first lady, szenátor és külügyminiszter, Hillary az egyik legrátermettebb jelölt az országban

− állította a CNN, amely egyébként a 2016-os elnökválasztáson − a republikánus Donald Trumppal szemben − egyértelműen Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatta.      

A hírtelevízió azt vetette az amerikai jobboldali média szemére, hogy Hillary Clintonból  „vezető helyett szörnyet faragott”.

Clinton a 2016-os elnökválasztáson maradt alul Donald Trumppal szemben, vereségét követően pedig a New York államban lévő chappaquai otthonába vonult vissza, és csak nemrégiben hallatott magáról ismét.

A The Wall Street Journal című konzervatív politikai gazdasági napilap a múlt héten már szintén a 2024-es választások egyik demokrata párti esélyeseként emlegette Clintont. 

A lap akkor kiemelte azt is, hogy a 74 éves Clinton fiatalabb Bidennél, és vélhetően változtatna a párt jelenlegi szervezetlen és népszerűtlen irányvonalán.

A The Wall Street Journal egyébként nem említette Kamala Harris alelnököt az esetleges elnökjelöltek között.

Biden népszerűségi indexe jelenleg 33 százalékon áll, Harrisé pedig augusztusban a legalacsonyabb volt az alelnökök között a hetvenes évek óta.

A Gallup amerikai közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felmérése szerint 2021-ben az amerikai választópolgárok pártpreferenciáját tekintve a demokrata párt kilencszázalékos előnyről ötszázalékos hátrányba került a republikánusokkal szemben.

Borítókép: Bill Clinton korábbi amerikai elnök (b) és felesége, Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségre érkezik a washingtoni Capitoliumhoz 2021. január 20-án.  (Fotó: MTI/EPA/REPA/Reauters/Jonathan Ernst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.